Buldan Belediye Başkanı Şevik'den Açıklama

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Buldan'da tarihi evlerin restorasyonu ile el dokumasındaki gerilemenin tersine döndüğünü, ciddi bir üretim potansiyelinin başladığını söyledi.

Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Cumartesi Buluşmaları'' Buldan'da yapıldı. Buldan Belediye Başkanı Şevik'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya BİK Denizli Şube Müdürü Halit Peltek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol ve gazeteciler katıldı.

Şevik, ilçe hakkında bilgi verdiği toplantıda, Buldan'ın mimari dokusunun çok zengin olduğunu, bunu Safranbolu, Beypazarı, Şirince gibi değerlendirmek istediklerini ifade etti.

Tarihi binaları restore ederek turizme kazandırdıklarını belirten Şevik, şöyle konuştu:

''Buldan'da ciddi bir restorasyon çalışması başlattık. Önce halk buna inanmıyordu. Evleri tescillenen insanlar, sanki onlardan bir şey alınmış, ocağını kapıp gitmişiz gibi bakıyorlardı. Buldan esnafı ve halk artık bunun önemini anlamaya başladı.

Vatandaşın evler üzerindeki kanaati değişti. Artık insanlar kendi iradeleriyle geliyorlar, 'evimizi tescilleyin' diyorlar. Tarihi evlerin restorasyonu ile el dokumasındaki gerileme tersine döndü. Restorasyon çalışmaları ilçeye turistlerin ilgisini artırdı. Turist sayısı artınca, onlara satışı yapılan el dokuması ürünlerin yapımı da arttı. Ciddi bir üretim potansiyeli başladı.

Dokuma pazarında restore edilen 7-8 ev olduğunu belirten Şevik, ''30'a yakın ev şu an restore ediliyor. Buldan'da 32 sokak var tescilli, o sokağın içerisinde de 164 tescilli ev var. Bu büyük bir rakam. Safranbolu'da tek tip mimari yapı var. Buldan'da öyle değil. Buldan'da 3-4 mimari tarzda ev var'' diye konuştu.

Şevik, toplantı sonrası ilçede restore edilen tarihi evleri ve dokuma atölyelerini gezdirerek bilgi verdi.
Kaynak: AA