Vali Yardımcısı Özkan'dan Açıklama

Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İpsala'nın, diğer ilçelere göre Avrupa Birliği için proje hazırlamada daha iyi olduğunu, ancak yeterli olmadığını söyledi.

Özkan, İpsala Anadolu Lisesi Mehmet Yavaş toplantı salonunda AB Hibe Programları'na ilişkin düzenlenen toplantıda, AB'nin Türk toplumu açısından bir çağdaşlaşma projesi olduğunu savundu.

Türkiye'nin, AB'nin doğal bir parçası olduğunu belirten Özkan, ''1959 yılından beri Türkiye, AB'ye girmek için mücadele ediyor. Türkiye adına AB fonlarını kullanmada zayıf bir ülkeyiz. Türkiye gençlik projelerinde sondan üçüncüyüz. İpsala, diğer ilçelere göre AB için proje hazırlamada daha iyi, ancak yeterli değil. Valiliğimize bağlı AB Eşgüdüm Merkezi 2013 yılında 104 etkinlik yapacak. Bu toplantılarımıza 'AB Edirne ile buluşuyor', 'Edirne Avrupa Birliği'ne hazırlanıyor' ismini vereceğiz. Her birimize proje konusunda büyük görevler düşüyor'' diye konuştu.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de İpsala'da çeşitli AB projelerinin başarıyla uygulandığını ve proje yapma alışkanlıklarının devam edeceğini kaydetti.

-İlim Yayma Cemiyeti'nden Vali Duruer'e ziyaret-

İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şube Başkanı Ataman Alkan, Edirne Valisi Hasan Duruer'i ziyaret etti.

Valilikteki ziyarette Alkan, Duruer'e cemiyetin faaliyet ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Ziyarette, şubenin yönetim kurulu üyeleri de bulundu.

-Edirne'de yem bitkileri destekleme icmalleri askıya çıkacak

Edirne ve köylerinde yem bitkileri destekleme icmallerinin askıya çıkacağı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yem bitkileri destekleme icmallerinin 10 Aralık'tan itibaren 5 gün süreyle askıya çıkarılacağı belirtildi.

Açıklamada, bilgilerinde yanlışlık olduğunu düşünen üreticilerin askı süresi içerisinde il müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiği, askı süresinin bitiminden sonraki başvuruların ise kabul edilmeyeceği kaydedildi.

Muhabir: Gökhan Balcı - İsmail Aliş / Cihan Demirci

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA