Tisk'in 50. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin nasıl bir politika üreteceği konusunda hiç kimsenin bir fikri yok.

Böyle bir ortamda, Türkiye olarak son derece dikkatli olmalıyız" dedi.

'Türkiye İşveren Sendikaları (TİSK) 50. kuruluş yıl dönümü' kutlama programı Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

Programa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik de katıldı.

Babacan, burada yaptığı konuşmada, ekonomi alanındaki reformların devam edeceğini, yargı ve eğitim alanında da mutlaka ilerlenmesi gerektiğini söyledi.

Küresel krizin 4 yıl geçmesine rağmen halen devam ettiğini söyleyen Babacan, "Bu krizin ülke ekonomilerine maliyeti var. Başta Avrupa olmak üzere gelişmiş dünyada büyümeyi artık göremiyoruz" diye konuştu.

Bugün pek çok ekonomik sorunun çözülememesinin ardındaki sebebin 'zayıf politikacılar' olduğunu anlatan Babacan, bir çok gelişmiş ülkenin başında koalisyon hükümetleri olduğunu ifade etti.

Babacan, "Bugün 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin nasıl bir politika üreteceği konusunda hiç kimsenin bir fikri yok. Böyle bir ortamda Türkiye olarak son derece dikkatli olmalıyız" dedi.

Türkiye'de tasarruf oranını artırıcı tedbirler alınması gerektiğine dikkat çeken Babacan, bir yandan kamu bir yandan özel sektörün tasarrufa mutlaka ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

Bakan Çelik ise, "Türkiye, 4 yılda 4 milyon istihdamı küresel krizin hemen sonrasında gerçekleştirebiliyorsa burada yapılabilecek olan tek şey vardır; Türkiye'nin tüm işverenlerine, sanayicilerine, üretimin diğer parçası olan işçilerimize huzurlarınızda teşekkür etmek" dedi.

Çalışma hayatında çağın gerekleri neyse bu adımların atıldığını ifade eden Çelik, artık iş yerini ve işçisini sahiplenen işverenlerin olduğunu dile getirdi .
Kaynak: İHA