Özel Eğitimde “Uzay Terapisi”

Ödemiş ve Bayındır’da hizmet veren Kıymetcan Efe Özel Eğitim Merkezi, “Uzay Terapi Kafesi” ile öğrencilerine yeni bir hizmet sunmaya başladı.

Özel Eğitimde “Uzay Terapisi”
Kurum Müdürü Ozan Uvaçin, eğitim anlayışında her gün farklılıklar ortaya koymaya çalıştıklarını, öğrencilerine sürekli alternatif yaşam alanları oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Uvaçin, açıklamasında şunları dile getirdi: “Kurumumuzda öncelikle çocukların fonksiyonel seviyelerini belirliyoruz. Engelli öğrencilerimizi desteksiz yürütmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin korkularını yenmesi, daha kısa sürede daha çabuk hedefe ulaşmak için çaba sarf ediyor ve başarıya bir ekip olarak ulaşmak için çalışıyoruz. Bu çalışmanın birçok faydasının yanında çocuklarımızın özgüveni artıyor, Korkudan dolayı yürüyemeyen çocuklarımız burada kendilerini daha çok güvende hissediyor. Ve onların korkularını gidermeye çalışıyoruz.” Kurumda görevli Fizyoterapist Besime Çilli de, “Uzay terapi, çocuğu destekleyerek vücuda binen yükü dengelemekte spastisiteyi azaltıp kas tonusunun normale dönmesini sağlıyor. Kaba ve ince motor becerilerin gelişimine yardımcı olan bu cihaz, çocuğa verdiği güven duygusuyla tedaviye maksimum katılımını sağlıyor. Kurumumuzda uzay terapinin olması öğrencilerimizdeki tedavi sürecini hızlandıracağı kesindir. Velilerimiz ve öğrencilerimiz için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kızını haftada iki gün özel eğitim merkezine getirdiğini belirten velilerinden Hülya Özdemir de, 'Fizyoterapistin masajlarıyla hayat bulmasından Son derece mutluyum. Kızıma bir yaşından itibaren fiziksel terapi almaya başladık. Rahatsızlığı daha çok bedensel olduğu için, doktorun önerisiyle fiziksel tedavi istedik. Fiziksel terapiden Sonra kasılmaları azalmaya başladı, baş kontrolü arttı, destekli yürümeye başladı.

Bedensel engelli çocuklar için özel eğitim çok önemli, şimdi uzay terapi ile çok daha fazla mesafe kaydedeceğimizden eminim. Bu özverilerinden dolayı tüm velilerimiz adına, Kıymetcan Efe Özel Eğitim Merkezi'ne teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA