Ölü Sayısı 70'e Yükseldi

Suriye'de ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 70'e yükseldiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü , ordu birliklerinin sabahtan bu yana hava ve tank destekli gerçekleştirdikleri saldırılarda Şam'ın banliyölerinde 33, Halep'te 18, Humus'ta 7, Haseke'de 4, Rakka'da 3, Deyru'z Zor ve Dera'da 2'şer ve Hama kentinde 1 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının 70'e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi , Şam Fatihleri Tugayının Şam'ın dış semtlerinden Haresta'daki 122. askeri birliği, içindeki çok sayıda tank ve mühimmatla birlikte ele geçirdiğini ve Şam'ın Doğu Guta bölgesinde Özgür Suriye Ordusuna bağlı birlikler ile nizami birlikler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

Savaş uçaklarının başkentin Daraya bölgesini bombalamasında onlarca evin yıkıldığını kaydeden SRGC, bölgenin ordu birliklerince kuşatılmasından dolayı halkın temel gıda malzemeleri ve yakıta ulaşamadığına işaret etti.

ÖSO'ya bağlı birliklerin Halep'te bir askeri helikopteri düşürdüğünü ileri süren SRGC, Halep'in Şeyh Süleyman bölgesinde yer alan 111. askeri birliğin muhalif birliklerce kuşatıldığını da bildirdi.

Muhabir: Ali Demir / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA