Muş’ta Yerel Eşitlik Eylem Planı Başladı

Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Muş Yerel Eşitlik Eylem Planı uygulamasının 12 lisede konferansların verilmesi ile başladığını belirtti.

Muş’ta Yerel Eşitlik Eylem Planı Başladı
Ali Tatlı, GAP idaresi tarafından, IPA 2007 Programlaması ‘Sivil Toplum Diyaloğu’ sektöründe yer alanprojenin, Türkiye’nin Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu kadın sivil toplum örgütlerinin kapasitesinin geliştirilmesi ve toplumsal cinsiyet üzerine farkındalık oluşması yoluyla kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması ve artırılmasını, kadın sivil toplum kuruluşları, yerel kamu kuruluşları ve yerel yönetimler arasında birlikte çalışma kapasitesini güçlendirmeyi hedeflendiğini söyledi.

Söz konusu proje kapsamında, Muş’ta ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’, ‘Kadın İstihdamının Geliştirilmesi’ ve ‘Kadınlara Yönelik Eğitim, Sağlık ve Spor Hizmetlerinin Geliştirilmesi’ konularına odaklanan bir Yerel Eşitlik Eylem Planının geliştirildiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Tatlı, “Üç başlık altında toplam 19 faaliyet yapılması planlanmıştır. Muş Valiliğimiz ve Muş Belediyesi tarafından 7 Mayıs 2012’de imzalanarak yürürlüğe giren YEEP planının Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sorumluluğu altında 12 lise öğrencilerinin, kadınların insan hakları ve aile içi iletişim konularında bilinçlendirme eğitimleri verilecektir. Muş YEEP Planına göre müdürlüğümüz eğitimlerin organizasyonundan sorumludur” dedi.

Konferansların İl Milli Eğitim Müdürlüğünden görevli rehber öğretmenler tarafından verileceğine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Bunun yanında Muş YEEP’e göre bu konferans faaliyetine MUKADDER, Muş KAMER Vakfı, Lale Kadın Derneği, Muş Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği, Gökkuşağı Derneği ve Genç Adımlar Derneği de hazır bulunarak kamu ve STK işbirliği gelişmiş olacaktır. Bu eğitimler 25 Aralık 2012 tarihine kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA