Kaleiçi'nin Sorunlarını Tartıştılar

Kaleiçi esnafı ve semt sakinleri ile bir araya gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kaleiçi’nin tek elden yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Kaleiçi'nin Sorunlarını Tartıştılar
Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kaleiçi’nde düzenlenen bir toplantıya katıldı.

CHP Meclis Üyeleri Nejdet Akpınarlı, Tacim Alparslan, Gürsel Karabayır, Erdem Armen ile Kaleçi’ni oluşturan Barbaros, Tuzcular, Kılıçaslan ve Selçuk Mahalle muhtarlarının da bulunduğu toplantıda, Başkan Evcilmen, Kaleiçi esnafı ve burada yaşayanlar buluştu. Kaleiçi’nin önemli bir kültür mirası olduğunu belirten Başkan Evcilmen, Kaleiçi’nin bir bütün halinde ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaleiçi sorunlarının tartışıldığı toplantıda vatandaşların, barların yüksek sesi, aydınlatma, ulaşım, otopark, hanutçu sorunları başta olmak üzere farklı konulardaki sorularını yanıtlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Kaleiçi, Bakanlık, Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Koruma Kurulu ve farklı kuruluşların söz sahibi olduğu özel bir yer. Öncelikle Kaleiçi’nin kimliğini belirlemek lazım. Kaleiçi, eğlence yeri mi, konaklama yeri mi yoksa ev yaşantısının olduğu bir yer mi? Bunların belirlendiği konuma göre amaçlı bir plan yapılmalı” dedi.

Kaleiçi'nin sorunların çözümü için tek elden yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Evcilmen, şöyle konuştu: “Kaleiçi’nde tam yetkili bir kurum olmalı. Kaleiçi’nde ticari işletmesi olan esnaf ve yaşayan vatandaş sorunlarının çözümü için bir muhatap bulabilmelidir.” Başkan Evcilmen, 2013 yılından itibaren Kaleiçi’nin dar sokaklarında manevra yapabilecek çöp araçlarının hizmete gireceğini kaydetti.

Kaynak: İHA