Gişede uçar mı?

Gözünü bir kahraman olarak açar ama hiç beklemediği bir ithamla karşılaşır. İşte sinemalarda bu hafta.

Gişede uçar mı?
Bu hafta 2'si yerli, 5 yeni film vizyona girecek.

İşte o filmler

AÇLIĞA DOYMAK


'Kurtlar Vadisi Filistin'in yönetmeni Zübeyr Şaşmaz'ın 'Açlığa Doymak' adlı yeni filmi sinemaseverlerle buluşacak.

Başrollerini Mete Horozoğlu, Hazar Ergüçlü ve Didem Balçın'ın paylaştığı filmde Ali Sürmeli, Musa Uzunlar, Lale Mansur gibi isimler yer alıyor.

Film, Sena başarılı bir tıp fakültesi öğrencisiyken abisinin ani ölümüyle sarsılır ve katıldığı bombalı eylem sonrasında ölüm orucuna başlar... Burcu ise deneyimlediği aşk acısı sonrasında benliğini keşfetmenin ve kendini yeniden yaratmanın peşindedir... Öte yandan Çalıştığı gazeteden atılan Eyüp, karısını ve çocuklarını, kısacası hayatını bombalı bir eylemde kaybeden, hayatta hiçbir amacı kalmayan bir adama dönüşür. Birbirlerinden ayrı dünyalarda yaşayıp giden bu üç insanı ortak noktada buluşturan tek nokta ise sıradan yaşamlarının büyük bir işkenceye dönüşmesi olur.

Müzikleri Erkan Oğur'a ait filmde, hayatlarındaki yıkımlardan açlık ile çıkmaya çalışan 3 karakterin kesişen öyküleri anlatılıyor.

UÇUŞ


Yönetmenliğini Robert Zemeckis'in, senaristliğini John Gatins'in üstlendiği 'Uçuş' filmi, sinemaseverlerle buluşacak.

Türkiye'de ve dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip Oscar ödüllü Denzel Washington, filmde düşme tehlikesi yaşayan uçağı kurtaran pilot rolünde izleyici karşısına çıkacak.

Filmde, başarılı bir pilot Whip, düşmekte olan bir uçağı bütün pilotluk yeteneklerini kullanarak çok sıra dışı bir biçimde, en az hasarla yere indirmeyi başarır; mürettebatla birlikte uçaktaki pek çok insanın da hayatı kurtulur. Whip hastanede gözünü bir kahraman olarak açar ama kaza soruşturmasında hiç beklemediği bir ithamla karşılaşır. Raporlar kaptan pilotun uçuşa alkol alarak çıktığını göstermektedir. Bir yandan kurtardığı hayatlar, hiç kimsenin o uçağı kendisi gibi indiremeyeceğini söylerken bir yandan da hakkında açılan mahkeme ile uğraşmak durumundadır.

ÇALINTI HAYAT

Bradley Cooper'ın başrolde yer aldığı 'Çalıntı Hayat', genç bir yazarın edebiyat dünyasında hızla yükselişini konu ediniyor.

Filmde, rory Jansen, yayımlanan son kitabından sonra beklenmedik bir şekilde edebiyat dünyasında zirveye yerleşen genç bir yazardır. Son derece yaratıcı ve özgün üslubuyla dikkat çeken genç yazar bir anda döneminin en iyi birkaç yazarından biri olarak kabul görmeye başlar. Romanı ise dünya çapında tanınan ve eleştirmenlerin dahi büyük bir hayranlıkla karşıladığı bir yapıttır artık.

Yönetmenliğini Brian Klugman ve Lee Sternthal'in yaptığı filmde, Olivia Wilde, Ben Barnes, Zoe Saldana ve John Hannah rol alıyor.

BENİM ANNEM BİR DİNOZOR

Haftanın animasyon filmi 'Benim Annem Bir Dinozor', çocukları sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

John Kafka ve Yoon-suk Choi'nin yönetmen koltuğunda oturduğu 3 boyutlu filmde, 'Ernie' ve 'Max' adında iki yaramaz çocuğun hikayesi anlatılıyor.

Evden kaçan iki arkadaş, yumurta şeklinde bir zaman makinesine girerek, 65 milyon yıl öncesine giderek kendilerini dinozor yumurtalarıyla dolu bir yerde bulur. Anne dinozor tarafından sahiplenen ikilinin, yumurtalar çatlayıp gerçek yavrular ortaya çıkmadan geri dönmenin yollarını ararken yaşadıkları macera, çocukları eğlendirecek.

ÇAKALLARLA DANS2: HASTASIYIZ DEDE

Murat Şeker, kendi yazıp yönettiği 'Çakallarla Dans'ın ikinci filmi 'Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede' için yeniden kamera arkasına geçti.

Şevket Çoruh, İlker Ayrık ve Timur Acar'ın başrollerde yer aldığı filmin konusu özetle şöyle:
Kayinço Gökhan (Şevket Çoruh), Del Piero Hikmet (Murat Akkoyunlu), Muhasebeci Servet (İlker Ayrık) ve Köfte Necmi (Timur Acar)… Çakallık yaptıkları için hapse giren kahramanlarımız içerde zor günler geçirmektedir. Mahalleden, sevdiklerinden ve futboldan uzak kaldıkları için mutsuzdurlar. Günün birinde suçlular üzerinde yapılacak tıbbi bir deney için kobay arandığını öğrenirler. İşin ucunda şartlı tahliye olduğunu öğrenen kahramanlarımız bu deneyde gönüllü kobay olmayı kabul ederler. Suç önleyici ilaçları kullanmaya başlayan ekip, dışarı çıktıklarında çakallık yapmayacaklarına dair birbirlerine söz verirler. Ama unuttukları bir sey vardır: Mesele çakal olmak değildir, asıl mesele çakallarla dans edebilmektir.