‘Çocuğun Dünyası’ Projesi

İçel Valiliği koordinasyonunda İçel Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü tarafından 2011-2012 yılında beri yürütülen ‘Çocuğun Dünyası’ projesi, 2012-2013 yılında da çalışmalarına devam etmesi için yeniden desteklendi.

‘Çocuğun Dünyası’ Projesi
MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından 13 Eylül 2012 tarihlerinde Malatya’da yapılan SODES Fuarı’nda İçel il birinciliğine layık görülen proje, ‘Bir dokunuşla, binlerce dünya’ sloganıyla çocukların dünyasına bilimsel bir bakışla eğilmeye devam ediyor. Projeye İl Milli Eğitim Müdürlüğü de ortak olarak katkı sunuyor. İçel’e göç eden nüfusun yaşadığı mahallelerdeki ilköğretim çağı çocuklarının beklenti ve sorunlarını tespit etme ve onlara psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri verme hedefiyle yola çıkan projenin bir yıl daha sürmesi planlanıyor. Çocukların beklentileriyle uyumlu olarak yürütülen danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin sonunda, onların bireysel gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile bu bölümlerin öğrencilerinden oluşan 26 kişilik bir ekip görev yapıyor. Projenin genel koordinatörlüğünü, MEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nalan Yetim üstleniyor.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Nalan Yetim ‘Çocuğun Dünyası’ projesiyle, göç eden kesim çocuklarının çevrelerine, ailelerine, okullarına ve öğretmenlerine ilişkin sorunların tespit edileceğini, okula uyum, başarısızlık ve devamsızlık sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin danışmanlık ve rehberlik hizmeti verileceğini söyledi.

Projeyle ayrıca, istismara uğrayan ve madde bağımlısı olan çocukların tespit edilerek, uygun danışmanlık faaliyetlerinin sürdürüleceğinin altını çizen Yetim, projeye Psikoloji Bölümü ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden öğretim üyelerinin de destek verdiklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA