Antdob, ''Beethoven 9. Senfonisi''ni Seslendirilecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Alman klasik müzik bestecisi Ludwig van Beethoven'ın etkileyici eserleri arasında yer alan ''9. Senfoni''yi Dünya İnsan Hakları Günü'nde seslendirilecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yorumuyla seslendirilecek olan eser, 10 Aralık Pazartesi günü 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatsever ile buluşacak. Tüm insanlara birlik olma mesajı veren ''9. Senfoni'', insan sesinin kullanıldığı ilk senfonik eser olma özelliğini taşıyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Nilay Genç Çebi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Beethoven'ın en çarpıcı senfonisi olan 9. Senfoni'yi sanatseverler ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını dile getirereke, ''9. Senfoni'nin dördüncü ve sonuncu bölümlerini, Alman ozan Friedrich Schiller tarafından yazılan ''Neşeye Övgü'' oluşturuyor. Bu eser, dünyada insanlığı ve barışı en güzel anlatan eserlerden biri'' dedi.

Beethoven'ın sağır olduktan sonra bestelediği eserde ANTDOB Orkestra ve Korosu'nu İtalyan şef Alessandro Cedrone yönetecek. Gecede solist olarak Nurdan Küçükekmekçi Aydın , Ebru Kaptan , Devrim Demirel ve Engin Suna sahne alacak.

Dünyada ilk kez 1824 yılında Viyana'da Karntnerthor Tiyatrosu'nda seslendirilen Beethoven 9. Senfoni, klasik müzik repertuvarının en iyi eserleri arasında yer alıyor.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA