Ankara'da 'çöp Ev' Yangını

Ankara'da yaşlı bir kadının çöpleri biriktirdiği evde yangın meydana geldi.

Can kaybının yaşanmadığı yangında, itfaiye ekipleri çöp ve eşya ile dolu evde uzun süre soğutma çalışması yaptı. Olay, Çankaya, Mahmut Esat Bozkurt Caddesi'nde gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, isminin Seçkin Baltacı olduğu öğrenilen yaşlı kadının çöp ve eşyaları biriktirdiği evinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden yükselen dumanlara uyanan yaşlı kadın kendi imkanlarıyla duşarıya çıkmaya başardı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri de çıkan yangını söndürme çalışmalarına başladı.

Gaz maskesi takan itfaiye erleri, eşya ve çöplerin çok olması nedeniyle yoğun dumanın olduğu evde uzun süre soğutma çalışması yaptı. Bazı itfaiye erlerinin yoğun dumandan etkilendiği görüldü.

İtfaiye ekipleri, söndürdükleri eşyaları dışarıya çıkardı. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangın maddi hasara yol açtı.

Bu arada Seçkin Baltacı, olay yerine gelen ambulansta 112 ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Seçkin Baltacı'nın oturduğu evin arka bahçesinde görülen eşyalar ise dikkat çekti.

Öte yandan, Seçkin Baltacı'nın oturduğu binanın çatı katında da daha önce yangın çıktığı ve bu nedenle boşaltıldığı yaşlı kadının ise binada tek başına yaşadığı öğrenildi

Kaynak: İHA