Tbmm Danışma Kurulu'nun, 2013 Yılı Bütçesi Görüşmelerine İlişkin Önerisi Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Danışma Kurulu'nun 2013 yılı bütçe görüşmelerine ilişkin önerisi kabul edildi.

Genel Kurul'da, Başkanvekili Sadık Yakut, Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı'nın üçüncü bölümünde yer alan maddelerin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından birleşime ara verdi. Aradan Sonra TBMM Danışma Kurulu'nun 2013 yılı bütçesinin görüşme takvimi ve konuşma sürelerini içeren önerisi okunarak oylandı.

Buna göre, TBMM Genel Kurulu'nda, 2013 yılı bütçesi görüşmelerine 10 Aralık Pazartesi günü başlanacak. Bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerin yapılacağı 10 Aralık Pazartesi ile Son konuşmaların yapılacağı 20 Aralık Perşembe günü saat 14.00'te, resmi tatil günleri dahil diğer günlerde saat 11.00'de toplanacak olan Genel Kurul, günlük programını tamamlayıncaya kadar çalışacak.

Bütçe görüşmeleri 11 günde tamamlanacak.

Bütçenin tümü üzerinde Hükümet ve gruplar adına yapılacak konuşmalar, Hükümetin sunuş konuşması hariç, birer saat, kişisel konuşmalar ise 10'ar dakikayla sınırlanacak.

Kamu idarelerinin bütçeleri üzerindeki görüşmeler 12 turda tamamlanacak. Yapılacak görüşmelerde gruplar ve Hükümete bazı turlarda 50 dakika, bazı turlarda ise 40'ar dakika süre verilirken, kişisel konuşmalar ise 5'er dakika olacak.

Bütçe görüşmelerinin Sonunda Hükümet ve gruplara birer saat söz verilecek, kişisel konuşmalar ise 10 dakikayla sınırlı olacak.

Başkanvekili Sadık Yakut, önerinin kabul edilmesinin ardından Komisyon'un yerine oturmaması üzerine yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Muhabir: Melda Çetiner

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA