Saruhanlı'da Gıda Denetimi

Saruhanlı Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar gereği, ilçe merkezi, belde ve köylerde faaliyet gösteren umuma açık yerler ile gıda üreten, satan ve toplu tüketime sunan işyerleri denetleniyor.

Saruhanlı Sağlık Grup Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, kolluk kuvvetleri ve zabıtadan oluşturulan ''Gıda Denetim Ekibi'' Hacırahmanlı beldesindeki işyerlerini denetledi.

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işyerlerinin 31 Ekim'den itibaren denetlenmeye başladığını, 29 köy ve 13 beldedeki tüm işyerlerinin denetleneceğini ifade etti.

Otcu, ''Denetim ekibinde yer alan kurumlar kendi mevzuatları dahilinde yaptıkları denetimlerde eksiklik görülen işyerlerine tespit edilen aksaklık ve eksikliklerin giderilmesi için süre veriyor. Bununla ilgili verilen süre sonunda eksiklik giderilmeği tespit edilirse gerekli işlem yapılacak. Halkın sağlığının korunmasını amaçlayan denetimlere devam edilecektir'' dedi.

Muhabir: Muammer Kökcüoğlu

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA