Nazilli’de Engelliler Konserle Coştu

Nazilli’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılanlar, Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Ali Tunç’un söylediği birbirinden hareketli türkülerle coştu.

Nazilli’de Engelliler Konserle Coştu
Enver Yetkiner düğün salonunda düzenlenen etkinlikte Nazilli Bedensel Engelliler Derneği tarafından organize edilen gecede derneğe destek olan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim edildi. Aydın Valisi Kerem Al adına verilen plaketi ise Vali Yardımcısı Halil Canavar aldı. Gecede ayrıca Sevim Yıldız, Berkay Görle ve Burcu Akkoca’ya birer tekerlekli sandalye veridi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Dernek başkanı Ayşe Hışıl Çınkıt, Nazilli’de bulunan engellilerin bir çatı altında toplanması konusunda desteklerini esirgemeyen yetkililere teşekkür ederek, en büyük eksikliklerin Engelliler için rehabilitasyon merkezi olduğunu dile getirdi. Çınkıt, konuşmasında bu konuda yetkililerden destek istedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününün, Engelli vatandaşlarının bir kez daha hatırlanmasının, sorunlarının dile getirilerek tartışılması ve çözüm yollarının bulunması bakımından önemli olduğuna değinen Kaymakam Mehmet Okur ise, “Çağdaş ve sosyal devletin görevi, vatandaşları arasında hiçbir ayrım yapmaksızın insanca ve medeni bir ortamda yaşayacakları imkanları sağlamaktır. Sağlık, eğitim, Ulaşım iş ve sosyal güvenlik hizmetlerini engelli ya da engelsiz tüm vatandaşlara aynı kalitede ulaştırabilmektir. Diğer yandan engelli vatandaşlarımızın kendi kendilerine yeterli hale gelerek, başkalarına muhtaç olmamaları için, sahip oldukları potansiyeli en iyi değerlendirecek şekilde özür durumlarına göre istihdam edilmeleri konusunda engelli vatandaşlarımıza karşı görevimizi yapmamız gerekmektedir” diye konuştu.

Nazillili engelliler, geç saatlere kadar süren gecede Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Ali Tunç’un seslendirdiği eserlerle eğlendi .
Kaynak: İHA