Mardin-Suriye Platformu Çalışmalarına Başladı

Suriye'de yaşanan çatışma ortamında mağdur olan Suriyelilere yardım etmek için Mardin'de kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu destek ziyaretlerini sürdürüyor.

Mardin-Suriye Platformu Çalışmalarına Başladı
Mardinli hayırseverlerin arasından oluşturulan bir komisyonla şekillenen Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu üyeleri, Mardin Valisi Turhan Ayvaz'a gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından Mardin Belediye Başkanı Avukat Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu da makamında ziyaret ederek oluşturulan platformla ilgili bilgi verip belediyenin desteğini istedi. Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu'nun yanı sıra Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Aydın, Ensar Vakfı Mardin Şube Başkanı Zeynel Tepe, Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, MARMED Başkanı Süleyman Akar, KOMDER Başkanı Abdurrahman Ceylan'ın da hazır bulunduğu ziyarette platform üyeleri, yapılan çalışmalarla ilgili Başkan Ayanoğlu ile görüş alışverişinde bulundu. Platform Başkan Mehmet Timurağaoğlu, Mardin halkının zor günlerinde destek elini uzatmaya hazırlandığı Suriye halkına hep birlikte destek olunması gerektiğini belirterek, yapılacak bu anlamlı yardımlarda Mardin Belediyesi'ne de büyük görevler düştüğünü söyledi.

Suriye'de yaşanan olaylardan kaçarak Mardin'e gelen Suriye halkının zor günlerinde Mardin'den uzatılacak sıcak kardeş elinin yürekleri ısıtacağını ifade eden Timurağaoğlu, "Hiç bir yerin komutu ya da icazeti olmadan tamamen kardeş Suriye halkına yardım elini uzatmak, kucak aşmak ve üşüyen bedenlerde yürekleri ısıtmak adına Mardinli hayırseverlerin oluşturduğu bu platformun bir tek temel amacı vardır. O da kendi topraklarını terk etmek zorunda kalan kardeş Suriye halkına zor günlerinde yardımcı olmaktır. Mardinimize gelerek göç etmek zorunda kalan misafirlerimize en iyi misafirperverliği yapmak bizim insani vazifemizdir. Barınma sorunları başta olmak üzere gerekli bütün insani ihtiyaçlarını karşılayıp gücümüz yettiği taktirde sınırın öte tarafında kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen Suriyelilere de yardım elini uzatmak yardım çalışması yelpazemizin içerisinde yer almaktadır. İnşallah dün Gazze'de olduğu gibi bugün de Suriye'de hep birlikte el ele vererek bu işin üstesinden geleceğiz" dedi.

Platformun gönüllüsü olarak ziyarette yer alan Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Aydın ise, Suriye halkının zor günlerinde yardıma koşanların başında sınır komşuluğu ve akrabalığı açısından Mardinlilerin olması gerektiğini dile getirdi. Aydın, "Suriye halkına zor günlerinde yardım eli uzatmak için yapılan bu girişim öyle sanıyorum ki gelecek önemli destekler ve yapılacak önemli katkılarla amacına ulaşacaktır. Güzel bir koordinasyon ve halkın bütün renk ve dinamiklerinin katılımı sağlanarak inşallah güzel bir sinerji yayılacak ve kültürümüzde var olan yardımlaşmanın en güzel örneği sergilenecektir" diye konuştu.

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu'nun kurulmuş olduğunu basın aracılığıyla öğrendiğini ve haberi okuduktan sonra yardım elini uzatmak için heyecanlandığını belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da, Suriye'den gelen ve bundan sonra da gelecek olan olası misafirleri iyi ağırlamak için belediye olarak gerekli olan bütün imkanların seferber edileceğini söyledi.

Mardin halkının hamiyetperver bir halk olduğunun altını çizen ve zor günler geçiren insanların diline, dinine,kimliğine bakmak sızın yardım elini uzatmanın kültürlerinde var olduğunu aktaran Başkan Ayanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Suriye'de yaşananlar bizleri çok üzüyor. Sınırdaşımız olan komşu ve Suriye halkına yardım etmek üzere gönüllülük esasıyla bir araya gelen platform üyeleri arkadaşlarımızın çalışmalarına eşimle birlikte bir nefer edasıyla destek olmak bizim için insani bir vazifedir. Belediyemizin olanak ve imkanlarının yanı sıra, il içinde ve il dışında ticari çalışmalarını sürdürmekte olan bütün Mardinli hemşehrililerimize ulaşarak oluşturulan bu yardım çalışmasına destek olmalarını sağlamak için gerekli görüşmeleri yapacağım. Bu bir insani reflekstir. İnsan olarak bunun gereğini yapmak hem dinimizin emri hem de insan olmanın yükümlülüğüdür. Yapılacak söz konusu çalışmada, insani ve kurumsal anlamda verilecek her türlü göreve hazırız." Mardin'e gelerek yerleşen Suriyelileri durumunu tespit edip ihtiyaçlarıyla ilgili veri toplayan Kötek Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Ceylan ise, zor şartlarda yaşam savaşı veren Suriyelilerin her birinin hayat hikayesinin ayrı bir trajedi içerdiğinin altını çizdi .
Kaynak: İHA