Koder’den Turizm Eğitimine Katkı

Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) üyelerinin katkılarıyla Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin mutfağını baştan sona yeniledi.

Koder’den Turizm Eğitimine Katkı
Turizm eğitimine katkı amacıyla yenilenen mutfak ve servis bölümünün tanıtımı amacıyla okulda bir kokteyl ve tören düzenlendi.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan ile KODER üyesi otel sahip ve yöneticilerinin katıldığı törende, okulun mutfak ve servis bölümünün yenilenmesi için katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi.

Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin kongre salonunda gerçekleştirilen kokteylin ardından yapılan ödül töreninde, okulun mutfak ve servis bölümünün yenilenmesi için katkı sağlayan otel ve firma yöneticilerine Kaymakam Mustafa Ayhan tarafından teşekkür plaketi verildi.

Ödül töreni öncesi bir açılış konuşması yapan KODER Başkanı Tacettin Özden, sektördeki kalifiye eleman açığına dikkati çekerek, “Sadece Kuşadası’na değil Türkiye genelinde sektöre kalifiye eleman kazandıran okulumuzun en önemli bölümleri konumundaki mutfak ve servis bölümlerinin yenilenmesi gerekiyordu. Turizmin gelişimini hedef alan bir kurum olarak üyelerimizi ve bazı firmalarımızı organize ederek yenilemeyi gerçekleştirdik. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Okulun mutfak ve servis bölümünün yenilenmesi için katkı sağlayan kurum temsilcilerine teşekkür plaketlerini veren Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, son yıllarda büyük atılım içerisinde olan Türk turizminde eğitimin önemine dikkati çekerek, Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi uygulama otelinde eğitim standartlarının yükseltilmesi amacıyla yapılan çalışmaların övgüye değer olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından teşekkür plaketlerin veren Kaymakam Mustafa Ayhan, daha sonra KODER yöneticileri ve turizmcilerle birlikte yenilenen mutfak ve servis bölümlerini gezdi .
Kaynak: İHA