İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Vali Süleyman Tapsız başkanlığında yapıldı.

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı
Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Reşat Özdemir ve Ahmet Karatepe, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Çolak, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, daire amir ve müdürleri katıldı.

Toplantının ana gündeminden bahseden Vali Tapsız, bütün daire amirlerinin birinci önceliğinin, halkın hayat standardını, hayat seviyesini yükseltmek olduğunu ifade ederek, "Bunun da yolu, ekonomik kalkınmadan, sosyal kalkınmadan, tabii ki kültürel kalkınmaktan geçmektedir. Kamu hizmetlerinin sunulmasında ‘vatandaşa uzak bürokratik kültür’den, ‘vatandaş odaklı kamu hizmeti kültürü’ne geçişin önde gelen uygulayıcıları olmalısınız" diye konuştu.

Bütün kamu kurumlarının hesap verebilir, şeffaf, organize, entegre ve yardımlaşma duygusuyla hareket etmesi gerektiğini belirten Tapsız, 'vatandaş için varız, bize davranılmasını istediğimiz biçimde vatandaşa muamele edelim' düşüncesiyle hizmet üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle fakir, engelli, kadın ve çocuklara karşı şefkatle muamele edilmesini isteyen Tapsız, "Vatandaşımızın sorunlarını dinleyiniz ve bu sorunlara adil, insancıl yöntemlerle çözüm arayınız. Sorunların önündeki engelleri kaldırma gayreti içinde olunuz" dedi.

Vali Tapsız, sözlerine şöyle devam etti: "Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vasiyeti olan; ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözü yolumuzu aydınlatıcı rehberimiz olmalıdır. Yürüttüğümüz görevler vatandaş nezdinde mazerete kapalıdır. Biz mazeret değil, çözüm tarafındayız. Görev yerinizde kamu hizmetlerine ilişkin aksamalar nedeniyle vatandaşa sıkıntılarınızdan, ödenekten, personel eksikliğinden bahsederek sonuç alamazsınız. Hiçbir mazeretin, başarının yerini tutmadığını ve en büyük başarının da yüce milletimizin kalbinin kazanılması olduğunu unutmayacağınıza inanıyorum. "
Kaynak: İHA