Engelliler Sordu Müftü Cevaplandı

Alanya Belediyesi ile müftülüğün ortak çalışmasıyla, ‘Engel olma, gönül al projesi’ çerçevesinde işitme engellilere yönelik ayda iki gün, bütün engellilere de ayda bir gün dini sohbet düzenlenmeye başladı.

Engelliler sohbet sonrası kafalarına takılan soruları Alanya Müftüsü Mustafa Topal'a sorup, cevaplarını büyük bir dikkatle takip ettiler. Müftülük ile belediyenin başlattığı ortak proje çerçevesinde aile durumu iyi olmayanlara yardım yapılacak. Bir camide işitme engelliler için özel bir bölüm ayrılarak vaazların işaret dili ile aktarılması sağlanacak. Engellilere yönelik geziler düzenlenecek. Geziler arasında cami ziyaretleri de olacak. Engelsiz Yaşam Merkezi eğitim salonunda düzenlenen ilk sohbete Müftü Mustafa Topal ile müftülük Kur’an-ı Kerim Öğreticisi Saliha Toksöz Çomulu katıldı.

600 engelliye sohbetleri Müftülük Kur’an-ı Kerim Öğreticileri Çomulu, Yaşar Güleç ve Hatice Patır verecek. Proje ile ilgili bilgi veren Alanya Müftüsü Topal, müftülük olarak engellilere dini yönden katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Burada bir takım hizmetler sunacaklarını kaydeden Topal, “Dinimizi anlatıyoruz. Özellikle onların dini sorularına önem veriyoruz ve cevaplıyoruz. Bugüne kadar hiçbir şekilde dini programa katılmamışlar ve çok heyecanlılar. Zihinlerde de öyle cevaplanması gereken birçok soruları var ve cevap bekliyorlar. Ben bütün engellilerimizin programlara katılmasını bekliyorum.” dedi.

Projeden dolayı çok memnun kaldıklarını dile getiren işitme engelli Elif Akdemir de ilk defa böyle bir projeye dahil olduklarını kaydetti.

Daha önce Türkiye genelinde buna benzer projeleri İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde yapıldığını belirten Akdemir, programın çok güzel ve faydalı olduğunu dile belirtti.

Soru cevap kısmından çok fayda gördüklerini ifade eden Akdemir, “Hergün de bu programa katılacağım. Bayan erkek hepimiz katılacağız. Kafamıza takılanları soracağız. Sorular sormak istiyoruz. Çünkü bu konuda çok eksiğimiz var. Zamanın biraz daha uzun tutulmasını istiyorum. Çok geniş soru geliyor ve bundan dolayı tadı damağımızda kaldı.” diye konuştu.

BAŞKAN SİPAHİOĞLU: ONLARA ULAŞMAMAKLA ASIL ENGELLİ BİZİZ Müftülük ile birlikte hazırlanan projenin çok beğenilen bir hizmet olduğuna dile getiren Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise engellilere ulaşmakta çok büyük eksiklikleri olduğuna dikkat çekti. Sipahioğlu, “Hep engelli diyoruz. Ama asıl engelli biziz. Eğer bu insanlara ulaşmadıysak, ulaşmakta çok geç kalmışsak bu konuda çok eksiğimiz var. Ulaştığımız birçok hizmetler var. Ama bizim ulaşamadığımız şey bizim için bir engel olarak algılanabilir. Bunu kendimiz sorgulamamız lazım.“ şeklinde konuştu.