Engelli Anne Kitabını Tanıttı

Zonguldak’ta, engelli anne Sevim Sürücü, hayatını yazdığı kitabını Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen imza günüyle tanıttı.

Engelli Anne Kitabını Tanıttı
Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği ile Sakatlar Derneği işbirliğinde AKM’de, engelli anne Sevim Sürücü hayatını yazdığı kitabının tanıtımını yapılarak imza günü gerçekleştirildi.

İmza gününe, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği Başkanı Yüksel Yayla ve yönetimi, Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin ve davetliler katıldı.

İmza gününde konuşma yapan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, “Sevim Hanımın kendisi başarılı bir yaşamın sembolü. Engelli vatandaşlarımız bizler için çok kıymetli. İyi ki varlar. Her anlarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bugünde burada kendisine destek olmak amacıyla geldik” dedi.

Ardından konuşma yapan engelli anne Sevim Sürücü, “Emekçi Kadınlar Derneğine ve Valimizin eşine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Benim için zor günler. Özürlü olmak zaten başlı başına zor. İmza kampanyası, emekçi kadınlar derneğinin yardımıyla şuan yeni başladık. Bana bugünü sağlayan organize eden İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürümüz Osman Sav’a sonsuz minnettarlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği Başkanı Yüksel Yayla, “Biz, Emekçi Kadınlar Derneği olarak emeğe saygımız sonsuzdur. Emekçinin ne olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Arkadaşımızın yanındayız, emeğine saygı duyuyoruz. Halkımızın da desteklerini esirgemeyeceğine de inanıyoruz. Böyle günlerin sadece o hafta kutlanmasına ben karşıyım. Haftalar o günlerde kutlanıyor ve unutuluyor. Bunun 365 gün sürmesini istiyorum. Arkadaşın bu çaresizliğinin sadece bugün olup kalmaması taraftarıyım. Onun içinde biz dernek olarak da arkadaşımızın yanındayız ve yanında da olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Arıdan konuşma yapan Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin ise “Sevim arkadaşımızın yaptığı mücadele Türkiye’ye bir örnektir. Engellilerin yaşadığı sorunlara da örnek oluyor. Ben engellilerin acil yani geçinme sıkıntıları noktasında devletin tabi verdiği bazı imkanlar var ancak yetersiz kalıyor. Bu noktada ağır engellilerin daha çok destek görmesini istiyoruz. Bunun için yetkililerin daha iyi, daha güzel düzenlemeler yapmaları noktasında bu arkadaşlarımızın zorlukları aşacağına inanıyoruz. Biz Zonguldak’ta bu zamana kadar yaptığımız çalışmalara aynı şekilde devam edeceğiz ve arkadaşımıza da gerekli noktalarda her türlü desteği verdik ve vermeye de hazırız” dedi.

Ayrıca, Satacağı kitaplar sayesinde oğluna ve evine bakacağını ifade eden Sevim Sürücü, "Ellerim ile Yürüdüm" kitabını imzalayarak, kitabın 7 TL'den satılacağını ifade etti.

Kaynak: İHA