Beethoven 9. Senfoni Antalya'da Seslendirilecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından Beethoven'in 9. Senfonisi'nin Antalya'da seslendirileceği bildirildi.

Dünyaca ünlü Alman klasik müzik bestecisi Ludwig Van Beethoven'in en etkileyici eserleri arasında yer alan ''9. Senfonisi'' Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından 10 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatsever ile buluşacak.

Beethoven'un sağır olduktan sonra bestelediği 9. Senfoni, insan sesinin kullanıldığı ilk senfonik eser olma özelliğini taşıyor. Eserde ANTDOB orkestra ve korosunu İtalyan şef Alessandro Cedrone yönetecek.

Gecede solist olarak Nurdan Küçükekmekçi Aydın ''Soprano'', Ebru Kaptan ''Mezeo Soprano'', Devrim Demirel ''Tenor'' ve Engin Suna ''Bas'' sahne alacak.

Dünyada ilk kez 1824 yılında Viyana'daki Karntnerthor Tiyatrosu'nda seslendirilen Beethoven 9. Senfoni, klasik müzik repertuvarının en iyi eserleri arasında yer alıyor. 9. Senfoni'nin dördüncü ve sonuncu bölümlerini ise Alman ozan Friedrich Schillertarafından yazılan ''Neşeye Övgü'' oluşturuyor.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA