Başkan Tuna’dan Bir Yıl Değerlendirmesi

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 2012’nin en verimli çalıştıkları dönem olduğunu belirterek, kısıtlı bütçeyle Toroslar’ı hizmet yağmuruna tuttuklarını söyledi.

Başkan Tuna’dan Bir Yıl Değerlendirmesi
Toroslar Belediyesi, Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı, Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında gerçekleştirdi. Belediyenin meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Başkan Tuna, meclis üyelerine geçen bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmaları tek tek anlattı. Belediye olarak en randımanlı ve en verimli çalıştıkları bir dönemde olduklarını belirten Tuna, dar gelirli bir bütçeye sahip olmalarına rağmen planlı ve programlı çalışmalarıyla Toroslar’ı hizmet yağmuruna tuttuklarını kaydetti.

İlçenin gelişimine daha hızlı ve daha fazla katkı sağlayacak bir dönemde olduklarını dile getiren Tuna, gece gündüz çalışarak Toroslar’ın hak ettiği hizmeti yerine getirdiklerini ifade etti.

İlçede kaldırım, sathi kaplama ve sıcak karışım asfalt çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Tuna, bu kapsamda birçok mahallede aktif olarak kaldırım çalışmaları yaptıklarını, Hurdacılar Sitesi’nin zeminini sathi kaplama asfalt ile kapladıklarını, Halkkent Mahallesi’nin tüm ada içlerindeki düzenleme çalışmalarını da bitirdiklerini aktardı. Tüm mahalleleri sıcak karışım asfalt ve yama çalışmalarıyla tek tek taradıklarını vurgulayan Tuna, “Mahallerimizde eksiklik kalmadı. Bu yıl rekor seviyede asfalt döktük. Bu çalışmalarla yaklaşık 50 bin tonu bulacağız. Bizim gibi dar bütçeli belediyeler için çok önemli bir rakam. Yama çalışmalarıyla birlikte 65 bin tona yaklaşmış olacağız” dedi.

Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapmalarına olanak sağlayacak olan Kapalı Semt Pazarları ve köylü üretici pazarı ile ilgili çalışmalarını da anlatan Başkan Tuna, “Zeki Ayan Mahallemizdeki Semt Pazarı’nda büyütme çalışmaları yaptık. Akbelen Bulvarı üzerinde yaklaşık 4 bin metrekarelik alana köylü üretici pazarı yapıyoruz. Üretici pazarımızı, ulaşım kolaylığı olan bir bölgede inşa ediyoruz. Çiftçilerimiz üretici köylü pazarında organik ürünlerini doğrudan halka pazarlayabilecek. Çağdaşkent Mahallemizin en üst bölümünde MTSO Anadolu Lisesi’nin doğu tarafında yeni bir kapalı semt pazarı çalışmamız var. Kapalı semt pazarının alt yapısını hazırladık ve yılbaşına kadar bitireceğiz. 209. Cadde üzerinde Tozkoparan ve Selçuklar Mahallerine hitap edecek kapalı semt pazarı çalışmalarımız da hızla devam ediyor ve burayı da yılbaşına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Ayrıca, Demirtaş Mahallesi’nde Yumuktepe’nin sol tarafında bulunan bin 200 metrekare alandaki yerimize kapalı semt pazarı yapacağız” diye konuştu.

Toroslar’ın eğitimden spora, yeşil alandan sosyal tesislere kadar birçok alanda geliştiğini de belirten Tuna, Korukent Mahallesinde 45 bin metrekarelik alanda inşasına başladıkları Gençlik Merkezi projesinin çok özellikli doğal bir tesis olacağının altını çizdi. Mahallelerde yaptıkları yeni parkları da aktaran Tuna Çağdaşkent Mahallesi’nde de 22 bin metrekarelik alanda inşasına başladıkları İçel’in en büyük Cumhuriyet Meydanı’na kentin en büyük bayrağını diktikleri bilgisini verdi. Meydana Atatürk’ün heykelini yerleştireceklerini de kaydeden Tuna, “Cumhuriyet Meydanı projesi, belediye meclisimizin aldığı en önemli kararlardan bir tanesidir. İlçemizde yapılan ikinci el oto galericiler sitesinde 160 dükkanın tamamı yılbaşına kadar bitecek. Oto galericilerin burada bulunması nedeniyle açık oto pazarının da bölgeye gelmesi ile ilgili Valiliğin bir talebi var. İkinci el oto galericiler sitesinin altında 30 bin metrekarelik bir alanı açık oto pazarı olarak düzenliyoruz. Bu alanda dolgu çalışmasına başladık. Bu çalışma ile bölgemizin albenisini arttıracağız” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA