Vali Güzeloğlu’ndan ‘gönüllülük’ Çağrısı

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, gönüllülüğün karşılıksız emek harcamayı anlatan bir kavram olduğunu belirterek, herkesi daha güzel bir dünyaya gönüllü olarak destek vermeye çağırdı.

Vali Güzeloğlu’ndan ‘gönüllülük’ Çağrısı
Vali Güzeloğlu, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) İçel Öğrenim Birimi tarafından 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Güzeloğlu, 90 eğitim gönüllüsü tarafından 613 öğrenciye eğitim verilen TEGV İçel Öğrenim Birimi binasında düzenlenen etkinlikte çocuklarla bir araya geldi. Etkinliğe, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı ve Eğitim Dostu Faik Burakgazi, TEGV İçel Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, eğitim gönüllüleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

TEGV’in ulusal çapta başlattığı ‘Gönüllü Olmak İçin Parmak Kaldır’ kampanyası çerçevesinde düzenlenen buluşmada, çocuklarla yakından ilgilenen Güzeloğlu, onlara sorduğu soralara aldığı yanıtlarla çok mutlu oldu. Uzun süre çocuklarla sohbet eden ve şakalaşan Güzeloğlu’na yoğun ilgi gösteren öğrencilerden birinin Güzeloğlu’ndan imza istemesi de dikkat çekti. Eğitim gönüllüsü bir resim öğretmenin ebru yaptığı etkinlikte Güzeloğlu’na, TEGV’e verdiği desteklerden dolayı Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş tarafından, 6’ıncı sınıf öğrencisi Yasemin Soysal’ın pastel boya ile yaptığı bir resim de armağan edildi.

Etkinlikte konuşan Vali Güzeloğlu, çocuklarla ve eğitim gönüllüleri ile güne başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Gönüllülük, insanoğlunun sosyal yaşamında ve çevresinde yaşanan olaylarda yapabileceği her türlü maddi ve manevi katkıyı, ortak sorumluluk anlayışı çerçevesinde çevresine karşı duyarlılığını yansıtan, karşılıksız emek harcamayı anlatan bir kavramdır. Gönüllü olmak, zorunlu olmadan ve kimsenin zorlaması olmadan gönlünden geçen ile çevresine katkı koymaktır. Bu açıdan bakıldığında gönüllülük en özel ve en güzel bir duyguyu yaşamaktır” dedi.

Gönüllülüğün ortaya konulduğunda insana tarif edilemez bir mutluluk yaşattığını vurgulayan Güzeloğlu, “Bu yüzden Dünya Gönüllüler Günü kapsamında ilimizde özellikle de çocuklarımıza dönük çok güzel çalışmaları gerçekleştiren TEGV ve diğer kuruluşlarımızın yetkilileri ile güne burada başlamaktan çok keyif alıyorum. Çocuklarımızdaki pozitif enerjiyi, onların hayata bakışlarındaki gülümsemeleri, ifadelerindeki değerlemeleri ve derinlikleri çok büyük bir mutlulukla izledim” diye konuştu.

TEGV’in daha önce çalıştığı illerde ve Türkiye’nin genelinde çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getiren Güzeloğlu, “Daha da güzeli ise bu çalışmalar ve çabalar gönüllülük esasıyla ve insanlarımızın yüreklerindeki sevgiyle gerçekleşiyor. Ancak böyle bir toplum olunabilir. Böyle bir ve beraber olunabilir. Böylesi bir duyguyla geleceğe doğru yol alınabilir. Zenginleşmek budur. Yarın buradaki çocuklar da gelecekteki gönüllüler olacak. Onlar da kendilerinden sonraki genç ve küçük kardeşlerine yardımda bulunacaklar. Ben Dünya Gönüllüler Günü’nde gönlünden geçenle çevresine katkı koyan herkesi tebrik ediyor, herkesi daha güzel bir dünyaya gönüllü olarak destek vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, TEGV’in Türkiye’nin 37 iline yayılmış 88 etkinlik noktasında 3-7 Aralık 2012 tarihleri arasında ‘TEGV Gönüllülük Haftası Etkinlikleri’ düzenleyeceği bildirilirken, gönüllülük kavramının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla hafta boyunca yerel yöneticilerin TEGV etkinlik noktalarına gelerek kısa süreli temsili gönüllülük yapacakları ve böylece kamuoyuna örnek olacakları kaydedildi .
Kaynak: İHA