Sen Şube Başkanı Özen Açıklaması

Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Firuzan Özen, sendika üyesi öğretmenlerin yarın okula sivil kıyafetle gideceğini bildirdi.

Özen, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, ülkede özellikle 1980 sonrasında ekonomik, toplumsal sistemin genelinde yaşanan dönüşüme paralel olarak, eğitim sisteminde ve eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde önemli değişim ve dönüşümler yaşandığını söyledi.

12 Eylül darbesinin 32 yıl önce yapmaya çalıştığını, 10 yıldır iktidarda olan AK Parti iktidarının da yapmaya çalıştığını ve okullarda itaat eden, her türlü otoriteye biat eden nesillerin yetiştirilmesinin hedeflendiğini öne süren Özen, şöyle konuştu:

''Sendikamızın üyesi öğretmenler, yarın okullarına sivil kıyafetle gideceklerdir. Bu eylemin kararı, kılık kıyafet yönetmeliği değişikliğinin yayınlanmasından çok önce alınmış ve kamuoyuna açıklanmıştır. Sendikamızın savunduğu ilke ve değerler açısından, siyasi iktidarın sömürüyü meşrulaştırmak için dini istismar etme girişimlerine karşı sessiz ve tepkisiz kalması beklenemez. Eylemimiz, eğitim sisteminde yaşananlara ve okul idarecilerinin dini yaşam biçimini sembolize eden kıyafetlere gösterdikleri toleransa karşı, ortaya konulan demokratik bir tepki olarak görülmelidir.''

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA