‘PKK’lılarla buluştular ve terörü kutsadılar’

Meclis’e gönderilen dokunulmazlık fezlekesinde, “O buluşmada, teröristere alkış tutulmuş, kucaklayıp terörü kutsamışlardır” denildi.

‘PKK’lılarla buluştular ve terörü kutsadılar’
Van Başsavcılığı 'nca hazırlanan, Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık kanalıyla Meclis 'e gönderilen ve Dokunulmazlık Karma Komisyonu 'nda ele alınacak olan kucaklaşma görüntülerini içeren Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve 9 BDP 'li milletvekiliyle ilgili fezlekede, Zinar kod adlı Okan Bellu isimli militanın ifadesi yanında görüntülere de yer verildi. Fezlekede, “Bu buluşma/kucaklaşma ile şüpheli milletvekilleri, terörist saldırıların başarıya ulaştığını ifade eden, silahlı isyana teşvik eden ve zaten terörist saldırılar nedeniyle çeşitli bölgelerde verilen sivil ve asker kayıplar nedeniyle hassas olan halkı tahrik eden söylemlerde bulunan terör örgütü mensubunun konuşmasına imkan sağlayıp alkış tutmuşlar, kucaklayıp ve adeta kutsayarak yolcu etmişlerdir. İstenen mesajı taçlandırmak ve tahrikin boyutunu arttırmak istemişlerdir” ifadelerine yer verildi.

Buldan: Kaybedecek demokrasidir

BDP 'li Pervin Buldan ise, sadece BDP 'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması halinde Türkiye demokrasisinin kaybedeceğini savunarak, ' 'Bu karar, Türkiye 'nin kaderini belirleyecektir ' ' dedi. Buldan ayrıca, ' 'Devlet ile İmralı arasında herhangi bir müzakere süreci başlamadı. Başlamış olsa askeri ve siyasi operasyonlar yapılmazdı ' ' dedi.

AÇIKLAMALAR DELİL OLDU

Fezlekede, BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak 'ın “Gerillaları görünce yüreğimiz titredi, bir anne olarak bunu derinde hissettim”, BDP 'li Adil Kurt 'un “Ayrılırken üzüldüm. Çünkü yüreğimizin bir parçası orada kaldı. Gerilla artık doğallaştı. Kim merak ediyorsa gelsin Şemdinli gerçekliğini görsün.” BDP 'li Hüsamettin Zenderlioğlu 'nun “Onların cansız bedenleriyle karşılaşıyorduk. Tabi ki bu bedenle karşılaşmak zordur. Ama canlı görmek, dokunmak insanı farklı bir duygu içine sokuyor” sözlerine yer verildi. Olayı görüntüleyen Kanal D muhabirinin ifadesine de yer verildi. BDP 'li Sabahat Tuncel 'in, muhabire “Sizin için ilginç bir gezi olacak” şeklindeki ifadesi olayın “buluşma” olduğuna ilişkin Kanıt olarak sunuldu.

AİHM ETA İLE İLİŞKİLİ VEKİLLERİ HAKSIZ BULDU

9 BDP 'linin dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağı bu hafta netleşecek. Dokunulmazlık dosyalarının görüşüldüğü Karma Komisyon Başkanı Burhan Kuzu şunları söyledi: “AİHM kararları da bu doğrultuda. ETA 'yla bağlantılı Batusuna Partisi milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını mahkeme doğru buldu. Şartlar 1994 'teki gibi değil. Bugün Kürt kimliğini tanıyan bir hükümet var. Anadilde savunma hakkı Meclis 'te.”