Gördes Belediyesi 3 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Gördes Belediyesi tarafından, Muharrem ayı ve Aşure günü dolayısıyla 3 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Gördes Belediyesi 3 Bin Kişiye Aşure Dağıttı
Gördes Belediyesi'ne ait çay bahçesindeki aşure dağıtımına AK Parti Manisa Milletvekili Op. Dr. Muzaffer Yurttaş, Kaymakam T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Emniyet Amiri İsmail Boyacı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Esen, Belediye Meclisi Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Emekli imam Muhammer Yeğin’in dua yapmasının ardından ilk aşure Başkan Akyol ve Milletvekili Yurttaş tarafından vatandaşlara sunuldu. Etkinlikte 15 kazan aşurenin dağıtıldığı bildirildi.

Muharrem ayının önemine değinen Belediye Başkanı Akyol, yaptığı konuşmasında, bu ayın ilahi bereket, ihsan ve kerem ayı olduğunu söyledi.

Akyol, "Bu güne bu ismin verilmesinin hikmeti, o günde Cenab-ı Hak 10 peygamberine on değişik ikram ve ihsan ettiği içindir. Hz. Adem'in tövbesi bugünde kabul edilmiştir. Pek çok hayırlı olayların yanında Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin 70'den fazla arkadaşı ile siyasi ihtiras uğruna Kerbela'da önce susuz bırakılmış, ardından da hunharca şehit edilmiştir" dedi.

Başta Hz. Hüseyin olmak üzere bütün Kerbela şehitlerini rahmetle andığını belirten Akyol, "Bütün Müslümanlara düşen görevin birlik ve beraberliğimizi korumak olduğunu hatırlatıyor, Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenerek bağlılığımızı perçinlemesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA