Ge İçin Eıb'den 70 Milyon Avro Kredi Aldı

Türk Telekom, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında Ar-Ge çalışmalarında kullanmak üzere Avrupa Yatırım Bankası ile kredi sözleşmesi imzalayan ilk Türk şirketi oldu.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, imzalanan kredi anlaşması ile aldığı 70 milyon avroyu 2012-2014 yıllarındaki Ar-Ge projelerinin hayata geçirilmesi için kullanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Grup Finans Başkanı Mustafa Uysal, sürdürülebilir büyümenin tek yolunun teknoloji geliştirmeden ve yenilikçi olmaktan geçtiğini belirterek, ''70 milyon avro, Ar-Ge alanında büyük bir yatırım demek. Kredi, bu alana verdiğimiz önemin bir göstergesi. Her yıl Ar-Ge bütçemizi artırmamızın altında yatan sebep de bu. 2010 yılından itibaren her geçen yıl Ar-Ge'ye daha fazla bütçe ayırıyoruz. Türk Telekom Grubu olarak sadece 2012 yılı için Ar-Ge harcamalarımızın 176 milyon liraya ulaşmasını öngörüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Ar-Ge desteklerinin hem şirketler hem de 2023 hedeflerine ulaşabilmek için hayati önem taşıdığını vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:

''Bu krediyle elde edeceğimiz kaynağı Dijital Yaşam Dönüşümü odağında inovatif ürün, servis ve teknolojiler geliştirmek için araştırma projelerinde kullanacağız. Akıllı ulaşım sistemleri, dokunsal algı hissi veren teknolojiler, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile donatılmış uygulamalar, kişisel sağlık sistemleri bunlardan yalnızca bazıları.

Türk Telekom olarak teknoloji, Ar-Ge ve altyapı alanlarında 2012 yılı toplam yatırım beklentimiz 2,4 milyar lira civarında. Aldığımız bu önemli kredi, önümüzdeki 3 yıl boyunca Ar-Ge alanında yapacağımız ciddi yatırımların finansmanında kullanılacak. Avrupa Birliği Ar-Ge programlarında Avrupalı ortaklarımızla yaptığımız ileri araştırmaları bu krediyle inovatif ürün ve servislere dönüştürerek, son teknolojileri son kullanıcıya her alanda sunmayı ve dijital dönüşümü hızlandırmayı hedefliyoruz.''

EIB'nin Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom ise kredinin önemini vurgulayarak, ''İnovasyon ve ileri bilgi teknolojileri desteği EIB'nin önceliklerinden biri. Amacımız, eğitim, araştırma ve inovasyon üçgenine dayalı rekabetçi bir ekonominin gelişimini teşvik etmek. Bu nedenle tüm Türkiye çapında entegre telekom hizmetleri sağlayıcısı olan Türk Telekom ile ortaklığımızdan ötürü çok mutluyuz. Bu sayede Türk Telekom geleceğin teknolojilerini geliştirmeye devam edecek ve telekom sektöründeki önemli konumunu güçlendirecek'' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Affan Kulunyar
Kaynak: AA