Engellilerden 'her Günlük' İstek

Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, engelliler olarak sadece bir gün değil, yılın her gününde sorunlarının çözülmesini ve hatırlanmak istediklerini söyledi.

Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şubesi'ni ziyaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ’ın ziyareti karşısında duygulanan Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, engellilerin derdini anlamak için illaki engelli olmak gerekmediğini, bu özel günde kendilerini unutmayıp yalnız bırakmayarak yanlarında olan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ’a teşekkür etti. Akdağ’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Anuk, kendisinin de bir engelli olması nedeniyle milletvekili Akdağ’ın meclis çatısı altında yapacağı bütün çalışmalara özel bir önem verdiklerinin altını çizerek, Akdağ’ın meclis çatısı altında kuracağı yeni komisyonun kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şubesi’nin engelli üyesi olan Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ’ın Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nu üyesi olduğunu hatırlatan Anuk, "Derneğimizin bir üyesi olan milletvekilimizin meclis çatısı altında yaptığı çalışmalar bizleri heyecanlandırıyor. Vekilimiz bugün bizimle paylaştığı yeni bir girişimi heyecanımızı kat ve kat arttırmıştır. Akdağ’ın çalışmalarını sürdürdüğü Meclis İnsan hakları Komisyonu’nun bir alt birimi olarak kurup, başkanı olmayı planladığı 'Engellilerin Sorunları Araştırma ve Çözüm Üretme Komisyonu' öyle sanıyorum ki engellilerin hayatını kolaylaştıracak çok önemli girişimlerde bulunacaktır. Vekilimizin bu önemli günde dernek üyelerimizin şahsında bizimle paylaştığı bu bilgi, doğrusu bizlerde bir müjde niteliği taşımaktadır. Engelliler olarak meclis çatısı altında kurulacak bu komisyonun yapacağı çalışmalara katkıda bulunacağımız gibi bize ihtiyaç duyulacak her konuda üzerimize düşecek katkıları da gönülden yapacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.

Gün nedeniyle yoğun bir program yaşadıklarının ve gerçekleşen yoğun program kapsamında gerek kurumlarına gerçekleştirilen ziyaretler gerekse de kurkum bünyesinde bulunan engelliler adına yaptıkları ziyaretlerin temelinde engellilerin sorunlarını hatırlatmak ve sorunların unutulmayıp, çözüm yollarının irdelenmesinin yattığına işaret eden Anuk, "Milletvekillimiz Abdurrahim Akdağ, derneğimize kadar gelip bizleri ziyaret etti. Milletvekillerimiz Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey eski valimiz M. Temel Koçaklar, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ahmet İyimaya, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Urla Devlet Hastanesi Müdürü Ahmet Akman ve daha adını sayamayacağım çok sayıda abimiz, büyüğümüz bileri ya ziyaret etti ya da telefon açarak bizlere yalnız olmadığımız hatırlattı. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu

Anuk, dernek üyeleri ile birlikte, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, İl Jandarma Komutanı Vural Erol, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş’i ziyaret ederek engellilerin sorunlarına gösterdikleri duyarlılık ve yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti .
Kaynak: İHA