Beyrut 56. Uluslararası Arap Kitap Fuarı

Lübnan'ın başkenti Beyrut, bu yıl 56'ncısı düzenlenen Uluslararası Arap Kitap Fuarı'na ev sahipliği yapıyor.

Beyrut 56. Uluslararası Arap Kitap Fuarı
Dün Başbakan Necib Mikati'nin de katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açan fuara, 181'i yerli, yaklaşık 250 yayınevi katılıyor. Yabancı katılımcılar arasında Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Filistin'den 63 yayınevi bulunuyor.

Arap Kültür Kulübü ve Lübnan'daki Yayıncılar Birliği tarafından organize edilen fuar iki hafta devam edecek ve 160 üzerinde imza günü düzenlenecek. Fuar kapsamında çok çeşitli konularda seminer, konferans, okuma günü ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Fuara katılan yayıncılardan Emine Ahmed yaptığı açıklamada, "56. Beyrut Uluslararası Arap Kitap Fuarı'na Lübnan ve Arap ülkelerinden 250 kitabevinin katılması, insanların Arap kültürü hakkında bilmek istedikleri herşeyi burada bulabilmesi açısından çok önemli. Burada aradıkları herşeyi bulup tercih yapabiliyorlar" dedi.

Fuarı ziyaret eden Enformasyon Bakanı Velid el Daook ise, "Fuar çok önemli. Lübnan'ın kültür yolundaki ilerleyişine katkıda bulunarak, sahip olduğu çok kültürlü medeni yüzünü gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Nadin Khaleh de, "Tüm Arap dünyasından yayıncıların katılması nedeniyle bu fuar önemli. Burada bir kültür buluşması yaşıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA