Belediye Meclisi'nde 'kritik' Oylama

Simav Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, 'kritik' oylamaya sahne oldu.

Belediye Meclisi'nde 'kritik' Oylama
Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında 6 gündem maddesinin görüşülmesi ile gerçekleşen toplantıya 15 kişilik meclis üyelerinden ikisi mazeretleri dolayısıyla katılmadı. Toplantıda, 'okullar hayat olsun' projesi kapsamında belediyenin eğitmen ihtiyacının karşılanması amacıyla boş durumdaki teknisyen kadroları, eğitmen kadrolarına dönüştürüldü.

Kültür ve Ticaret Merkezi proje bedelinin yüzde 3'ü oranında teknik hizmet giderleri bedelinin belediye hisselerinden tutulması hususunda İller Bankası A.Ş’ye yetki verilmesi konusu, AK partililerin 6 "ret" oyuna karşı diğer üyelerin 7 "evet" oyuyla kabul edildi.

Katı atık bertaraf tesislerinden yararlanma ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi görüşmelerinde söz alan AK Partili üye Mehmet Uluer, AK Parti gurubu olarak katı atıkların Kütahya’daki tesislere gönderilmesine geçilinceye kadar vatandaşlardan katı atık bedeli alınmamasını, alınan bedellerin de su bedeli veya başka bir şekilde vatandaşa iadesini istediklerini kaydetti.

Birliğin Katı Atıkları bertaraf edebilmek için 16 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Karahan, “Birliğimiz 16 milyonluk yatırımı hayata geçirmiş bulunmaktadır. Yatırım için aldığımız kredinin geri dönüşü için katı atık bedellerini toplamaya başladık” dedi.

Aralık Ayı Meclis Toplantısında ayrıca meclis üyeleriyle misafirlere 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren isteyen abonelerin konut ısıtmasında kullanacakları Kalorimetre cihazı hakkında bilgiler verilirken kabak tatlısı da ikram edildi .
Kaynak: İHA