Aydın’da Dokuz Engelli’ye Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında dokuz engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Aydın’da Dokuz Engelli’ye Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı
Aydın Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, Sağlık İl Müdürü Hüsnü Tırpancı, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, engelli dernekleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama mesajı ve slayt gösteri ile devam etti.

Açılışta konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer, “Girişte dikkatimi çekti engelliler için rampaları gösteren işaret yoktu. Biz engelliler olarak bu salona girerken çok zorlandık. Hükümetimiz bu konuda çok hassas ama devletin kurumlarında bu sorunları yaşamak bizleri ciddi anlamda üzüyor. Kaybedenler sadece vazgeçenlerdir. Biz Engelliler olarak asla vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Tarihe nam salmış nice isimlerin bir çoğu engelliydi, onların engelleri kendilerine engel olmadı. Türkiye olarak trafik kazalarında dünya şampiyonuyuz. Yarın bizlere ne olacağı belli değil. Hepimiz bir gün bu gerçek ile karşı karşıya kalabiliriz. Ülkemizde yapılan kamu binaları incelenmeli ve bu binalara engelliler girebilmelidir diye kontrol edilmelidir. Bunlar için kontrol mekanizmaları olmalıdır. Bizler hatırlanmak istiyoruz. Bizler dışarı çıkamıyoruz ve bu salonu bile dolduramadık, programa katılanların çoğu engellilerin kendileri değil aileleridir” dedi.

Aydın’da korumaya, bakıma ve rehabilitasyona ihtiyacı olan çocuk, genç, yaşlı engelli, kadın ve aileye hizmet götürdüklerini belirten Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan da, “Bakanlığımızın belirlediği hizmet politikaları doğrultusunda bir çok engelli vatandaşımıza hizmet vermekteyiz. Engelliler hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Bakıma muhtaç engellinin, aile içinde, bakımın sağlanması ve desteklenmesi amacıyla, müdürlüğümüz tarafından aile bireylerine Evde Bakım Ücreti ödenmektedir. Bu kapsamda 2006 yılından bugüne kadar ilimizde 10 bin 995 bakıma muhtaç engelli için Evde Bakım Ücreti bağlanmıştır. Engellilerimizin insan onuruna yakışır şekilde korunması, bakımının sağlanması, becerilerinin geliştirilmesi ve sosyal hayata uyumlarına ilişkin hizmetler sunmak kurum olarak öncelikli görevlerimizdendir” diye konuştu.

Vali Kerem Al ise, “Öncelikle hepinizin Engelliler Günün kutluyorum. Sevgi Hanım’ın yaptığı konuşmalardan hepiniz gibi bende duygulandım. Anlaşılıyor ki kamunun bu konularda biraz daha ilgisi lazım. Size açık çek vereceğim. Bazı projeleri birlikte yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon merkezi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında bulunan engellilerden Cahide Çelebi’nin okuduğu şiir salonda coşku ve duygulu anlar yaşattı.

Aydın Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü öğrenci korosu Zeybek gösterisi ve okuduğu türkülerle dinleyenleri mest etti. Koronun okuduğu Aydın sosyal hizmetler Marşı salondan büyük beğeni topladı.

Engelli vatandaşlara dokuz adet tekerlekli sandalye dağıtımını Aydın Valisi Kerem Al ve AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş gerçekleştirmesinin ardından, engellilerin yaptığı el emeklerinden oluşan sergi ve aşure ikramıyla son buldu .
Kaynak: İHA