Ak Parti Nevşehir Milletvekillerinden Ziraat Odası’na Ziyaret

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri, Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider, patates üreticilerinin sorunlarının kısa ve uzun vadede çözümü için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekillerinden Ziraat Odası’na Ziyaret
AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Burada oda başkanı Mustafa Ekiz ile bir süre görüşen AK Parti Milletvekilleri, patates üreticilerinin yaşadıkları sorunların çözümü için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Milletvekili Erdal Feralan, AK Parti’nin vatandaşın verdiği yetkiyle Türkiye’yi yönettiğini belirterek bunun sorumluluğunu taşıyan bir parti olduklarını kaydetti.

Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini ve sürekli olarak bu kuruluşların yöneticileri ile diyalog halinde olduklarını ifade eden Feralan, sivil toplum kuruluşlarının temsil ettikleri kesim ile kendi aralarında bir köprü oluşturduklarını vurguladı.

Nevşehir Ziraat Odası yöneticileri ile de iyi bir diyaloglarının bulunduğuna işlaret eden Erdal Feralan, oda yöneticilerinin özellikle patates üreticilerinin sorunlarına ilişkin kendilerine ilettikleri konuların çözümü için Ankara’da yoğun bir mesai harcadıklarını açıkladı.

Feralan: “Bu millet bize sorunları çözsün diye görev verdi. Bizi diğer siyasi partiler gibi göremezsiniz. Muhalefet partileri bazen bol keseden atacaklar ama biz çözüm üreteceğiz. Bizi bunlarla karıştırmayın. Bakın patates üreticilerinin sorunlarını bile siyasi malzeme yaptılar. Çözüm üretemediler. Biz ise ilk önce Ortak Akıl Toplantısı yaptık ve kısa, orta ve uzun vadede çözüm önerileri getirdik. İlk etapta ihracat teşvik pirimi gündeme geldi ve şu anda 30 Dolar’a çıkartılan bu teşvik pirimi sayesinde patates satışlarında ve fiyatlarında ciddi bir artış yaşanmaya başladı.

Bu durum bile üreticilerimizi biraz rahatlatacaktır. Uzun ve orta vadede daha yapacak çok şeyimiz var” dedi.

AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider ise, patates üreticilerinin bir daha aynı sıkıntıları yaşamaması için çalışmalar yaptıklarını ve alınan bazı kararların önümüzdeki günlerde Nevşehir’e gelmesi beklenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklanacağını söyledi.

Bölgedeki patates üreticilerinin elektrik maliyetlerinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Gizligider, bu konuda alternatif enerji üretimi için çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmalar tamamlandığında üreticilerin patates maliyetlerinin daha aşağılara çekileceğini belirtti.

Gizligider: “Şu anda güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında üreticilerimiz için üretim maliyetleri oldukça düşecek. Bunun yanında diğer sorunların çözümü noktasında Ankara’da büyük çaba harcıyoruz. Sayın Başbakanımız patates üreticilerinin sorunlarına büyük hassasiyet gösteriyor” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz ise, AK Parti Nevşehir Milletvekillerine üreticilerin sorunlarına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Ekiz: “Milletvekillerimiz her zaman bizlerin yanında oldu. Bundan sonra da olmaya devam edeceklerdir” dedi

Kaynak: İHA