Takasbank Genel Müdürü Murat Ulus'dan Açıklama

Türkiye'nin merkezi takas kurumu Takasbank, global rekabete, geçirdiği yapısal dönüşümle devam ediyor. Değişen kurum profili ve yenilenen yapısını görsel imajına da yansıtan Takasbank, yeni yıla yenilenen logosuyla giriyor.

Yapılan açıklamaya göre, Takasbank ''İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'' kapsamında global rekabet ortamında yeni yüzüyle yer alacak.

Yeni dönemde uluslararası standartlardaki hizmetleri bölge ülkeleri tarafından da tercih edilen bir kurum olmayı hedefleyen Takasbank'ın, yeni vizyon ve misyonu doğrultusunda değişen kurum profili ve yenilenen yapısının simgesi niteliğindeki yeni logosu da daha genç, dinamik, yenilikçi ve yaratıcı bir çalışma modeline geçişi simgeliyor.

Takasbank'ın yeni logosu, kurumun yurt içi ve uluslararası pazardaki duruşunu yeniden konumlandırdığı projenin önemli bir ayağını oluşturuyor. Kurulduğu yıllarda sunulan saklama hizmetini bir ''asma kilit''ten esinlenerek anlatan, ana faaliyet konusu dört hizmeti kilit üzerindeki oklar ile betimleyen logonun yerini; değişen hizmet yelpazesine uygun, özgün yazı karakteri ile hız ve dinamizmi betimleyen yeni logo aldı.

Yeni logo güveni temsil eden lacivert zemin üzerinde konumlanırken, ''k'' harfinin sarı renkte tekrarlayan üç boyutlu ok kısmı ''takas'' işlemini yalın bir ifade ile tasvir ediyor.

-''Yeni logo insan gücünü, kalite ve çeşitliliği yansıtıyor''-

Açıklamada görüşlerine yer verilen Takasbank Genel Müdürü Murat Ulus da, Takasbank'taki yapısal değişikliği, sahip oldukları temel değer olan güveni ve gelecek hedeflerini en iyi yansıtan tasarımı seçtiklerini dile getirdi.

Ulus, şunları kaydetti:

''Gelecek vizyonumuza vurgu yapan yeni logomuz; deneyimli, iyi motive olmuş ve iletişime önem veren insan gücümüzün, hizmetlerimizdeki kalite ve çeşitliliği arttırma hedefimizin garantisi olduğunun simgesidir. Takasbank hem kurumsal kimliği hem de ürün çeşitliliğinde ciddi bir dönüşüm yaşıyor.

Yeni dönemde bilgi işlem altyapımızı güçlendirerek uluslararası standartlara hazır hale getirecek yatırımlar yapıyoruz. Ar-Ge organizasyonumuzu yeniden yapılandırarak sektöre girecek her türlü yeni ürün ve hizmet için entegrasyon ve otomasyon sürecini en hızlı şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.''
Kaynak: AA