Ödemiş Kaymakamı Dölek’ten Esnafa Çağrı

Ödemiş ekonomisinin canlandırılması ve yeni atılımların yapılması için esnafların, sanayicinin, üreticinin vizyonunun genişletilmesi gerektiğini belirten Kaymakamı Abdullah Dölek, “Ödemiş kabuğunu kırmak zorunda” dedi.

Ödemiş Kaymakamı Dölek’ten Esnafa Çağrı
İade-i ziyaretler kapsamında esnafı, sanayicileri, oda ve dernek başkanlarını ziyaret eden Kaymakam Abdullah Dölek yeni yılda esnafın çalıma anlayışını değiştirmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Oturarak müşteri ayağıma gelsin felsefesi yerine, ben daha fazla nasıl müşteriye ulaşabilirim mantığı yaygınlaşmalı. Esnaflarımıza yaptığımız ziyaretlerde kurumsal talepler yerine, bizim için yapılması zor olmayan talepler geliyor. Hâlbuki biz bekliyoruz ki üretim modellerini artıracak yeni yatırımların yeni iş sahalarının yeni makine ekipmanlarının yer aldığı ve yeni iş istihdamlarının yer alacağı konulara ağırlık verilsin. Dünyada dev şirketler bile gelişen üretim ve pazarlama şartlarına göre kendini yenilemekte. Ülkemizde de bu böyle olmaya başladı.

İşte bu noktada bizim oturarak beklememiz doğru olmaz. Şimdi yatırım modellerine çok çeşitli destekler var. Bunların başında KOBİ kredileri, yatırım kredileri, bunlarla ilgili eğitim modelleri var. Yeni pazar arayışında yeni taktikler geliştirilmeli. Ben bu taleplerin gelmesini bekliyorum. Sadece benim istememle olmaz.” Ödemişli sanayici ve esnafın hedef büyütmesi gerektiğini söyleyen Dölek, “Önce talep karşıdan gelecek, biz de oturup esnaflarımızla, sanayicimizle neler yapabiliriz bunları ele alacağız. Projeler hazırlayacağız. Dünya küçüldü artık. Bizim hedefimiz Ödemiş olmamalı. Ödemiş çıkmaz sokak diyerek oturup kaderine razı olmuş, bu kadar oluyor, daha fazlası olmuyor demeyeceğiz. Hedefimiz Ödemiş olursa kabuğumuzu kıramayız" dedi.

Kaymakam Dölek, "Hedefimiz İzmir, İstanbul, Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu olmalı ki iş istihdamını genişletelim. Yatırımlar için alt yapıyı devlet olarak biz oluşturuyoruz. Yeni duble yollar yapılıyor, yeni trenler gelecek, alt yapı değişiyor. Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi yakınından geçecek Kiraz demiryolu hayata geçirilecek. Ödemiş’i çıkmaz sokak olmaktan çıkartma gayreti içerisindeyiz. Kemalpaşa’ya lojistik merkezi kuruldu. Yeni limanlar kuruldu, Demiryolları da artık yeni lojistik merkezine ve limanlara kadar ulaşacak. O halde bizde Bizden destek isteniyorsa bunları rapor haline getireceğiz, yeni çalışma planları hazırlayacağız. Valimizden destek isteyeceğiz. İlgili kurumlardan destek isteyeceğiz ve Ödemiş’i el birliği ile ekonomik yönden kalkınmış bir ilçe haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA