Bkm Müdürü Bakır, 2012 Yılı Faaliyetlerini Değerlendirdi

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi (BKM) Müdürü Abdullah Bakır, 2012 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bkm Müdürü Bakır, 2012 Yılı Faaliyetlerini Değerlendirdi
BKM Müdürü Abdullah Bakır yaptığı açıklamada, 2012 yılındaki çalışmaları değerlendirerek 2012 yılının kendileri açısından en güzel şekilde geçtiğini belirtti.

Bakır, “2012 yılı bizim BKM için yoğun ve başarılı geçti. 5-6 yıl önce başlattığımız çalışmaların meyvesini almaya başladık. 2012 yılında Türk sanat, Türk halk müziği ve rock grubumuz Zonguldak ve çevre illerde konserler vermişlerdir. Yetenek sınavlarımıza hazırladığımız 21 öğrenciden 18’ini değişik illerde değişik üniversiteleri kazanmışlardır. Bayram ve özel günlerinden festivaline, sergi açılışlarından konserine ve tiyatrosuna kadar kendi oluşturduğumuz gruplarla halkın karşısına çıktık. Bütün etkinliklerde halkımız yanımızda oldu. Bütün oyunlarımız, konserlerimiz dolu dolu geçti. Bu yaptığımız etkinliklerde halkın istekleri doğrultusunda eksikliklerimizi halkımız paylaştı, söyledi.

Bunun doğrultusunda çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürüyoruz. 2012 yılında çocuk, genç, yetişkin ve BKM oyun grubu olarak 6 değişik oyunu 40’ın üzerinde sahneledik. Bu yıl ilk defa tiyatro oyunculuk bölümüne bir oyuncumuzu hazırlayarak Beykent Üniversitesi tiyatro oyunculuk bölümüne burslu olarak kazandı. Buda bizim için moral oldu. Bu bölümleri kazanmak çok zordur. Bu yılda imtihana girecek öğrencilerimiz var. BKM’de, tiyatro, resim, ebru, diksiyon, şan, tezhip, minyatür, hat, biçki, nakış, dikiş, tel kırma, gitar, bağlama, piyano, keman, yan flüt olmak üzere her kesime hitap edecek kurslarımız var. Türk sanat, Türk halk ve rock grubunda yaklaşık 150 kişi var. Biçki, dikiş, nakış ve tel kırmada 50 kursiyerimiz var. Resim kursunda 35 kursiyerimiz, diksiyon kursunda ise 40 kursiyerimiz var. Müzik bölümü kurslarında 120 kursiyerimiz var, tiyatroda ise 100 civarında kursiyer gelmektedir” dedi.

Kaynak: İHA