Atlarla Kaplıca Keyfi

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde eksi 5 derecede Budaklı Kaplıcası’na giren çocuklar, atlarla birlikte yüzmenin keyfini çıkarttılar.

Atlarla Kaplıca Keyfi
Hava sıcaklığının yaklaşık eksi 5 derece olduğu Budaklı köyünde çocuklar, atları kaplıca suyunda yıkıyorlar. Özellikle şifa arayan vatandaşların akınına uğrayan 35 derece sıcaklığındaki kaplıcandan atlar da faydalanıyor. Çocuklar, havanın soğuk olduğunu, ısınmak için suya girdiklerini ve bu sırada atlarını da yıkadıklarını belirttiler. Kaplıcaya soktukları atlarla birlikte sıcak suyun keyfini çıkaran çocuklar, ata binerek suyun içinde birbirleri ile yarışmayı da ihmal etmediler

Okan Gez, kaplıca suyunun her derde deva olduğunu, hem yüzmek hem de şifa bulmak için arkadaşlarıyla suya girdiğini ifade ederek, yaz kış demeden bu suya girdiklerini, herkesi buraya davet ettiklerini söyledi.

Her kış burada hem mandaları hem de atları yıkayarak temizlediklerini belirten Gez, “Burası Güroymak’a bağlı Budaklı köyüdür. Hayvanlarımız üşümesin diye burada yıkıyoruz. Bizler de üşüdüğümüz için atlarla birlikte suya giriyoruz. Buraya yaz kış demeden her yerden gelen çokça kişi var" diye konuştu.

Okan Gez, daha önce birkaç kez yetkililerin köyü ve kaplıcayı ziyaret ederek gerekli tesislerin yapımı için söz verdiklerini ifade ederek, “Yetkililer buraya gelerek hem otel yapacaklarını hem de havuzu yenileyeceklerini söylediler. Ama şuana kadar hiçbir şey yapılmadı. Bizler yetkililerin buraya tesis yapmalarını bekliyoruz. Dışarıdan gelen vatandaşlar bizlere nerede üstlerini çıkaracaklarını soruyorlar. Bizler de üstlerini çıkarabilecekleri bir yer olmadığını söylemek zorunda kalıyoruz. Sonra diyorlar ki ‘Bu su çok şifalıdır, neden otel yapmıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Gez, bu suyun birçok hastalığa iyi geldiğini ifade ederek, “Romatizması ve boyun fıtığı rahatsızlığı olanlar için bu su bir şifa kaynağıdır. Ayrıca mide ve ayak rahatsızlıklarına da çok iyi geliyor” dedi.

Kaynak: İHA