Muğla İl Sağlık Müdürü Tekin, 2012’yi Değerlendirdi

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 2012 yılı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, 2012 yılının Sağlık Müdürlüğü için tam anlamıyla bir değişim yılı olduğunu açıkladı.

Muğla İl Sağlık Müdürü Tekin, 2012’yi Değerlendirdi
Sağlık Müdürlüğü teşkilat yapısında yapılan çalışmalar sonucunda ilk olarak icra alanı halkın “Birinci Basamak Koruyucu Sağlık Hizmetleri” olan Halk Sağlığı Müdürlüğü 19 Mart 2012 tarihinde kurularak 1 Kasım’da görev alanı “İkinci Basamak Tedavi Edici Sağlık Hizmetleri” olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin kurulması ile tamamlandığını açıkladı.

Dr. Cihan Tekin, “2012 yılında sağlık alanında pek çok çalışmaya imza atılmış, Muğla halkının hassasiyetle üzerinde durduğu, Muğla’nın en büyük yatırımlarından biri olan 500 yataklı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinin proje çalışmaları tamamlanarak inşaat aşamasına gelinmiştir. Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yapılması için de gerekli proje çalışmalarına başlanmıştır. Dalaman Devlet Hastanesi Mayıs ayında hizmete açılmış, Köyceğiz ve Datça Devlet Hastanelerinin de yapımına başlanmıştır. Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ihale işlemi İl Özel idaresince kısa süre içinde gerçekleştirilecektir. Yatağan ve Milas Devlet Hastanelerinin proje çalışmaları devam etmektedir. Yatak kapasiteleri arttırılmış olan Marmaris ve Bodrum Devlet Hastaneleri de yine proje aşamasındadır, en geç 6 ay içerisinde bu hastanelerin de ihale aşamasına gelmesi beklenmektedir. Böylece Muğla’mızda yakın tarihte tüm hastanelerimizin fiziki problemleri çözülmüş olacak, sağlık hizmeti alan vatandaşlarımız çok daha iyi şartlarda hizmet almaya devam edeceklerdir” dedi.

112 ACİL SAĞLIK İSTASYONLARI Muğla’nın Acil Sağlık Hizmeti sunumuna ilişkin çalışmaları hakkında bilgi veren Tekin, “İlimizde 30 olan Acil Sağlık Hizmeti İstasyon sayımız 41’e çıkarılmıştır, yeni açılan 11 istasyonumuz bina olarak hedeflenen kalite standartlarına uygun olarak yapılmıştır. 2013’de Muğla’mızın kuruluşunun 100. yılında il plakamız olan 48 istasyon sayısına ulaşılması için gerekli alt yapı çalışmalarımız tamamlanmıştır. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak Türkiye’de bir ilke imza atılmış, Haziran ayı itibariyle Fethiye Ölüdeniz ve Marmaris’te özellikle vatandaşlarımızın, yerli ve yabancı turistlerin, yoğun olarak denize girdiği plajlarda ATV Motorize ekipler kurulmuştur” diye konuştu.

Kaynak: İHA