Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Yapıldı

Edirne Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği 2012 Yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer başkanlığında, Gençlik ve Spor Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen genel kurulda, 2012 yılı faaliyet raporu sunuldu. 2012 bütçesi ile 2013 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi onaylandı.

Genel kurula Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Birlik Müdürü Necdet Yıldırım, merkez il genel meclisi üyeleri ile merkez köylerinin muhtarları katıldı.

-Atık pil toplama kampanyası-

Uzunköprü Belediyesi'nin atık pil toplama kampanyası başlattığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de atık pillerin toplanması, taşınması ve geri dönüşüme kazandırılması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluşun Taşınabilir Pil Üretici ve İthalatçıları Derneği olduğu belirtildi.

TAP ile Uzunköprü Belediyesi'nin imzaladığı sözleşme kapsamında, tüm okullarda atık pillerin toplanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sözleşme kapsamında, Edirne ili merkez, İpsala, Uzunköprü, Keşan, Yenikarpuzlu ve Kırcasalih belediyeleri sınırlarında bulunan ilköğretim okulları, ortaöğretim okulları ve liselerde ödüllü atık pil toplama kampanyası başlamıştır. Kampanya süresince il genelinde öğrenci sayısına göre en çok atık pil toplayan 3 okul ödüllendirilecektir. Kampanya, 30 Nisan 2013'de sona erecektir.''

-Tavuk döner satan iş yerleri denetlendi-

Uzunköprü Belediyesi ilçede tavuk döner satan iş yerlerini denetledi.

Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin kullanımının önlenmesi, tavuk dönerin hijyenik koşullarda hazırlanması, iş yeri temizliği, imalat ve satış yerlerinin yönetmeliğe uygunluğu baz alınarak yapılan denetimlerde, şartları uygun olmayan işletmelerin sahipleri şartları yerine getirmesi konusunda uyarıldı.

Belediye yetkilileri gıda denetimlerinin devem edeceğini belirtti.

Muhabir: Hakan Şahin

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA