Yalova Valisi Civelek Açıklaması

Yalova Valisi Esengül Civelek, ''Bizler engelsiz olabiliriz ancak hiç beklenmedik bir anda engelli olabiliriz. Dolayısıyla hepimiz birer engelli adayıyız'' dedi.

Civelek, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Yalova Belediyesi İl Meclis Salonu'nda düzenlenen programda, toplumsal yaşamda engellilerin, engelli olmayanlarla aynı sosyal, ekonomik ve siyasal haklara sahip olduğunu belirtti.

Ülkede engellilere yönelik hizmetlerin düzenlendiğini ve bu hizmetlerin etkin bir şekilde devam ettiğini dile getiren Civelek, şöyle konuştu:

''Engellilere yönelik eğitim, sağlık, rehabilitasyon, istihdam, sosyal güvenlik ve bakım konularında son 10 yılda rekor niteliğinde yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen yasal düzenlemeler çerçevesinde engelli vatandaşlarımızın eğitim seviyelerini yükseltecek imkanların sağlanması, yetenek ve becerilerinin geliştirilmesi noktasında hizmetler sunulmuştur. Ayrıca engellilerin toplumsal yaşama katkılarını kolaylaştırmak için çevresel ve mekansal düzenlemeler yapılmıştır. Engellilere sağlanan imkanlarla yaşam boyu kimseye muhtaç kalmamaları ve ailelerine yük olmamaları için sağlanacak imkanlar hepimizin görevi ve boynunun borcudur.''

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise engelli nüfusun tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir orana sahip olduğunu anımsatarak, çabalarının, engelliğin bir çile ve sıkıntı konusu olmaktan çıkarılması olduğunu söyledi.

Coşkun, engellilerin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirterek, ''Devlet eliyle yapılan yatırımların ve iyileştirme çabalarının yanında özel sektörün ve milletimizin de bu konuda dayanışma içinde olması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda sivil toplum örgütlerine ve engelli kardeşlerimiz adına çalışma yapan tüm gönüllülere büyük sorumluluk düşmektedir'' ifadesinde bulundu.

Muhabir: İsmail Ersan

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA