Vali Tuna, Selden Etkilenen Bölgelerde İnceleme Yaptı

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Bayramiç ilçesindeki kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşan selden etkilenen bölgelerde inceleme yaptı.

Vali Tuna, Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer ve daire amirleriyle ilk olarak, Bezirganlar ve Aşağışevik köylerine gitti. Tuna, köylerde muhtarlar ve sel mağduru vatandaşlarla görüştü. Bezirganlar köyü sakini Nahide Karakuş, evinin selden dolayı zarar gördüğünü, eşyalarının sel sularına kapıldığını, iki gündür komşularının yardımıyla karınlarını doyurduklarını ifade ederek, Tuna'dan yardım istedi.

Tuna ise en kısa sürede zarar tespitlerinin tamamlanarak, mağdur vatandaşlara her türlü desteğin sağlanacağını söyledi.

Vali Tuna, Son olarak ulaşıma kapatılan Ahmetçeli köprüsünde inceleme yaptı. İlgililerden köprünün durumuyla ilgili bilgi alan Tuna, yeni bir köprünün bir an önce inşa edileceğini kaydetti.

-Tuna'nın aracı kazaya karıştı-

Vali Tuna'yı taşıyan makam aracı köylerden ayrıldıktan Sonra, sel sırasında kurtarma çalışmalarının yoğun olarak yapıldığı Yiğitler köyüne ulaşımı sağlayan köprü yakınlarında durdu. Bu sırada bazı basın mensuplarını taşıyan 17 AV 227 plakalı otomobil, Vali Tuna'nın makam aracına arkadan çarptı. Yaralanan kişinin olmadığı kazada, hasar gören gazetecileri taşıyan otomobil, çekici yardımıyla bölgeden alındı.

Muhabir: Sabahattin Sallama / Mehmet Bayer

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA