Muş'ta Engelli Çocuklara Ziyaret

Muş'ta ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' münasebetiyle, engelli çocukların eğitim gördüğü Eğitim ve Uygulama Okulu'nu ziyaret edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ziyaret programına katılan Vali Yardımcısı Fatih Demir, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali Kartal ve okul müdürleri, engellilerin eğitimiyle ilgili öğretmenlerinden bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Demir, yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli çocukları ziyaret ettiklerini belirterek, engellilerin aldığı eğitimi yerinde gördüklerini ve eğitimin engellerin aşılmasında ne kadar önemli olduğunu anladıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı ise, her insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, engelsiz bir toplum temenni ettiklerini belirtti.

Tatlı, şöyle konuştu:

''Milli eğitim olarak amacımız her engelli bireyi eğitimin içine almaktır. Bu çocuklarımızın eğitimindeki beklentimiz normal çocuklar düzeyinde değil. Bazen bu çocuklarımız bir yılın sonunda, kaşık tutmayı öğrenmesi, düğmelerini ilikleyebilmesi veya kalemle bir boyama yapabilmesi, bizim için inanılmaz bir gelişmedir. Bunun mutluluğu tarif edilemez. Bu çok ciddi sabır isteyen bir iş. Hem aileye hem de öğretmenlere çok ciddi sorumluluklar düşmekte. Burada sabırla çalışan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.''

Muhabir: Kadir Tunç / Yunus Okur

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA