Kırşehir TSO Başkanı Göçen'den Açıklama

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin , Kırşehir'de yapılması planlanan ''Ahi Evran Külliyesi''ne 7 milyon lira destek sağlayacağını bildirdi.

Göçen, basın toplantısında, TOBB'un Kırşehir'e ilk defa bu ölçekte bir destek sağladığını belirterek, bunun müjde niteliği de taşıdığını vurguladı.

Kırşehir'de, Ahilik Haftası kutlamalarının yapıldığı alanla ilgili sıkıntıların bulunduğunu dile getiren Göçen, bu sıkıntıyı gidermek için Kırşehir Belediyesi'nin ''Ahi Evran Külliyesi'' projesi olduğunu, bu projeye kendilerinin de her türlü desteğin sağlanması için çalıştıklarını anlattı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na yaptıkları ziyarette projeyi anlattıklarını kaydeden Göçen, şöyle devam etti:

''Ankara'da yapılan ve Valimiz Özdemir Çakacak, milletvekillerimiz Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan ile Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci de bulundu. Külliye Projesi'ne Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı da sonsuz destek verdi. Gelinen son noktada, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerince bu külliyenin yapımında harcanmak üzere 7 milyon lira destek verilmesine dair karar verildi.

TOBB, Ahi Evran Külliyesi'ne 7 milyon lira veriyor. Bu karar bizleri, yani Ahi Evran torunlarını çok mutlu etti.''

TOBB'dan sağlanan destek konusunda Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız'ın da katkısı olduğunu ifade eden Göçen, verilen destek ile ilgili önümüzdeki günlerde TOBB ile protokol imzalanacağını söyledi.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA