Kaymakam Karabulut Açıklaması

Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, etkili yağışın ardından ilçe genelinde hasar tespiti çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Karabulut, yaptığı açıklamada, cuma günü akşamı başlayıp, cumartesi öğle saatlerine kadar süren şiddetli yağmurda metrekareye 126 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Bu rakamın ilçede uzun yıllardır görülmediğine işaret eden Karabulut, ''Bu kadar yoğun yağmurdan sonra bazı sıkıntılar ve problemler hasıl olmuştur. Ama sevindirici olan herhangi bir can kaybının yaşanmamasıdır'' dedi.

Karabulut, şöyle konuştu:

''Zaman zaman köylerimizden ve beldelerimizden vatandaşlarımızın mahsur kaldığına ilişkin ihbarlar ve bilgiler aldık. Ekiplerimiz, kısa sürede bu bölgelere intikal ederek, vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdi. Tabii olay henüz yeni. İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü'nden ekiplerimiz geldi. İlçemizde hasar tespiti çalışmalarımız sürüyor. Köy yollarımızda hasar olduğuna dair bilgiler aldık. Su baskınlarında mağdur olan 6 kişiyi Ezine Öğretmenevi'nde misafir ediyoruz. Bu vatandaşlarımızın evlerindeki problemleri de en kısa sürede çözmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Yine 30'a yakın küçükbaş hayvanın telef olduğuna yönelik bilgiler aldık. Burada da inceleme devam ediyor.''

Mağdur olan vatandaşlara ilk etapta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardımda bulunacaklarını dile getiren Karabulut, şunları kaydetti:

''İlçe genelinde su şebekelerinde ve elektrik hatlarında herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Kamu binalarında genel bir sıkıntı olmamakla beraber, Hükümet konağının kazan dairesini su bastı ve hasar oluştu. Ezine-Çanakkale karayolunda bulunan Orman Fidanlık Müdürlüğü'ndeki lojmanlarımız maalesef su baskınına maruz kaldı. Burada ikamet eden 6 ailemiz de akrabalarının yanında. Buradaki fidanlarda da hasar var. Tarımsal arazilerimizde oluşan hasarların tespiti için de ayrıca ekipler oluşturduk.''

Muhabir: Ezine / Mehmet Bayer

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA