Elazığ Valisi Erol, Mesaj Yayımladı

Elazığ Valisi Muammer Erol 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Vali Erol mesajında, bireyin engelli olmasının çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıktığını, kişinin engelli olarak doğması ya da sonradan engelli hale gelmesinin bir ayıp ve noksanlık olmadığını vurguladı.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi başta olmak üzere evrensel nitelikteki birçok belgede engellilerin sorununun temelde bir 'İnsan Hakları' sorunu olarak ele alındığını hatırlatan Erol, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık'ın engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın oluşturulması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Engellilere yasalar yoluyla verilen birtakım haklar ve tanınan kolaylıkların, onların toplum içerisinde varlık gösterebilmeleri ve toplumda hak ettikleri yerleri almaları bakımından gerekli olduğunu belirten Erol, şunları ifade etti:

''Bu anlamda sosyal devlet olma ilkesinin bir gereği olarak engellilerimizin sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik gibi temel sorunlarına çözüm getirmeye çalışmaktayız. Valiliğimiz bu konuda gerekli duyarlılık ve hassasiyeti göstermeye devam etmektedir. İlimizdeki engelli vatandaşların sosyal hayattan soyutlanmadan günlük yaşamdaki fırsat eşitliğinden yararlanması, mesleki beceri ve eğitimlerinin sağlanması, sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalandırılması ve imkanlar ölçüsünde istihdamlarının sağlanması konularında gereken gayreti göstermektedir.''

Vali Erol, engeli olan bireyin toplumla bağını koparmaması ve kendisi ile çevresiyle daima barışık olması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA