Düzce’de Özel Öğrencilerden, Özel Sergi

Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan resimler ile el işlerinin yer aldığı sergi törenle açıldı.

Düzce’de Özel Öğrencilerden, Özel Sergi
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Düzce’de etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından sergi açıldı. Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen ve öğrenciler tarafından yapılan resim ve elişi ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı Vali Yardımcıları Muammer Aksoy ve Erdoğan Ülker, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça ve MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın da katılımı ile açıldı.

Açılış öncesinde okul öğrencileri tarafından sunulan Karadeniz yöresine ait halk oyunu izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Vali Yardımcısı Muammer Aksoy yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engellilerin ihtiyaçlarına ve sorunlarına dikkat çekmek üzere kutlandığını ifade etti.

Türkiye nüfusunun yüzde 10’unun engelli bireylerden oluştuğunu kaydeden Aksoy, “Engellilere en iyi hizmeti sunan ülkeler gelişmiş ülkeler olarak kabul ediliyor. Toplumu oluşturan en büyük kesim olan engelliler, devlet yönetimlerinden kendi ihtiyaçlarının karşılanmasını bekliyorlar. Onların da hayata katılmaya ve devletin sunduğu imkanlardan sınırsız olarak yararlanmaya hakkı var. Buna yönelik düzenlemeler ülkemizde yapılmaktadır. Arzumuz odur ki engelli vatandaşlarımız da, engelsiz yurttaşlarımız gibi devletin tüm imkanlarından sınırsız şekilde yararlansın” şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesen protokol üyeleri ardından da sergiyi gezdiler .
Kaynak: İHA