Diyarbakır'da ''aile Olmak'' Semineri

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi , Gülnihal Derneği ve Dicle Üniversitesi Girişimci Genç Bayanlar Kulübü'nün işbirliğiyle ''Aile Olmak'' konulu seminer düzenlendi.

Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, kongre merkezinde yapılan seminerin açılışında yaptığı konuşmada, ailenin toplumun temel direği olduğunu söyledi.

Gülnihal Derneği Başkanı Mihriban Ezayı da kadın ve ailenin çok önemli olduğunu belirterek, ''Biz inanıyoruz ki kadın, annelik vasfı dolayısıyla ailenin ve de toplumun kurucusudur. Bu nedenle kadın ne kadar sağlam, ne kadar bilgili, ne kadar donanımlı olursa, aile ve toplumda da o ölçüde gelişme olacaktır'' dedi.

HAKYAT Vakfı Başkanı Necla Hattapoğlu da aile mefhumunu zedeleyen ve ahlaki çöküntüye sebep olan birçok etkenin olduğunu belirterek, ailenin temelinde kadının olduğunu kaydetti.

Bütünleşen dünyada kültür alışverişi yaşanırken, çizilecek aile politikalarında ülkelerin ve milletlerin hassasiyetlerinin göz önüne alınması gerektiğine dikkati çeken Hattapoğlu, faydalı kültür olgularını, gelenek ve görenekleri, evrensel ahlak değerlerini baz alarak, devletin yetkili kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütleri ile çalışma yaptığı zaman, birçok değeri aktarmada daha başarılı olacağını ifade etti.

DÜKSAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Evren Daşdağ ise, merkezin çalışmaları hakkında bilgi vererek, aile kavramının önemine değindi.

Muhabir: Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA