Dev Öğrencilerden Engelli Kardeşlerine Ziyaret

Manisa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 251 bin dev öğrenciyi temsilen Mehmet Cenk Çınar, Çağdaş Ulaş Ünal, Veli Cihan Sütütemiz ve Canberk Bice, Gazi İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Serdal Battal ile birlikte Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nı (ZİÇEV) ziyaret etti.

Dev Öğrencilerden Engelli Kardeşlerine Ziyaret
Ziyarette dev öğrenciler kendilerini karşılayan ZİÇEV Başkanı Hüseyin Okumuş'a çiçek taktim ettiler. Başkan Okumuş, öğrencilere ZİÇEV'in hizmetleri hakkında bilgi verdi. Okumuş, “Artık toplumda engellilere bakış açısı yavaş yavaş değişmeye başladı.

Manisalı olarak çok şanslı bir yerde yaşıyoruz. Vali'miz Sayın Halil İbrahim Daşöz özellikle engellilere çok duyarlı bir davranış sergiliyor. Manisa’yı engelli dostu şehir yapma kararlılığı bizi çok mutlu ediyor. Manisa’ya gelir gelmez engelliler konseyi kurması ile birlikte engellilere olan davranışların değişeceği konusunda umutlarımız daha da artmaya başladı.

Sayın Vali'miz ile de konuştuk. 251 bin dev öğrenciyle beraber ortak bir proje geliştirmeyi düşünüyoruz. Hassasiyetinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gazi İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Serdal Battal ise “Dünya Engelliler Günü nedeniyle öğrencilerimiz ile birlikte sizi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sadece bugünü bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Öğrenci arkadaşlarımız ZİÇEV’in ne olduğunu yaşayarak anlamış oldular. Engellilerimiz 251 bin kardeşi olduğunu bilsinler. Bu anlamlı günde yanlarında olmak çok güzel.” dedi.

Dev öğrenci Mehmet Cenk Çınar ise, “Biz bugün 251 bin dev öğrenci arkadaşımızı temsilen ZİÇEV’deki engelli arkadaşlarımızı ziyaret etmeye ve tanışmaya geldik. Engelli arkadaşlarımızı ziyaret ettiğimiz için ve topluma örnek davranışlarda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Biz buradan herkesin ZİÇEV’deki engelli arkadaşlarımızı ziyaret etmesini ve her zaman yanlarında olmasını bekliyoruz. 251 bin dev öğrenciler olarak engellilerimizin yanında olacağız. Sizi seviyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA