Burdur'da, Engelliler İle Protokol Üyeleri Futbol Maçı Yaptı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Burdur'da, engelliler ile protokol üyeleri futbol maçı yaptı.

Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, protokol üyeleri, engellilerin yakınları ve öğrenciler izledi. Oldukça neşeli geçen karşılaşmayı engellilerin oluşturduğu takım 8-6 kazandı.

Vali Yılmaz, karşılaşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilerle çok güzel bir ortamda maç yapıldığını, benzer faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

Engellileri kendi evlatlarından ayırmadığını ifade eden Yılmaz, ''Sıkıntısı olan gençlerimize, yaşlılarımıza bakmamız, bizim büyük devlet olmamızın, ileri toplum olmamızın gereklerinden birisidir. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah engellilerin ailelerine kolaylık versin diyorum'' diye konuştu.

Protokolün oluşturduğu takımda yer alan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise çok güzel bir karşılaşma olduğunu kaydetti.

Maç içinde yaşadıkları sevinç ve mutluluğun görülmeye değer olduğunu ifade eden Özçelik, ''Engellilerimizin mutlu olması, kısa sürede olsa gülümsemeleri hepimizi mutlu ediyor. Bu mutluluğu onlara yaşattığımız için biz de mutluyuz'' dedi.

Karşılaşma sonrasında, vali Yılmaz engellilere çiçek verdi.

Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel / Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA