Ata Portföy Fon Yönetim Direktörü Cem Tözge Açıklaması

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne düşüşle 5,86'dan başlayarak, kasım ayı enflasyon verilerinin beklentilerin oldukça altında gelmesiyle gösterge tahvilin bileşik faizi gün içinde tarihinin en düşük seviyesi olan yüzde 5,76 seviyesini gördü.

Gösterge tahvilin bileşik faizi şu dakikalarda yüzde 5,78 seviyesinde işlem görüyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ata Portföy Fon Yönetim Direktörü Cem Tözge, enflasyon datasının beklentilerin oldukça altında gelmesiyle Merkez Bankası'nın faiz indirimleri konusunda daha cesur davranacağı beklentisi yaratması ile birlikte faizlerde aşağı yönlü sert bir hareket görüldüğünü belirtti.

Tözge, şunları kaydetti:

''Buna ek olarak özellikle yabancıların yoğun ilgi gösterdiği uzun vadeli tahvillerde alımların daha kuvvetli olduğunu görmekteyiz. Enflasyon datasıyla birlikte birbiri ardına olumlu gelen makro veriler TCMB güvenilirliğini ve 2013 enflasyon hedefi konusundaki inancı arttığından dolayı faizlerdeki olumlu seyrin devamını görebiliriz. Buna ek olarak tüm dünyada yaşanmakta olan faiz dostu ortam olumlu seyri destekleyen diğer bir etken.''

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Ali Bayaslan
Kaynak: AA