Adana Valisi Coş Açıklaması

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Engelli arkadaşlarımız, toplumumuzun ayrılmaz ve seçkin birer parçasıdır'' dedi.

Vali Coş, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü ''Biz Biriz Projesi''nin Polis Lokali'nde düzenlenen kapanış töreninde, 3 Kasım'ın Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını anımsattı.

Toplumumuzun, engellisi, engelsizi, genci ve yaşlısıyla bir bütün olduğunu belirten Coş, bütün fertlerinin birbirine sevgi ve saygı duyması, yardım etmesi halinde, hayatın daha da güzelleşeceğini ifade etti.

Coş, devlet ve millet olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Engelli arkadaşlarımız, toplumumuzun ayrılmaz ve seçkin birer parçasıdır. Geçmişte bu konuda ihmal edilen ne kadar eksiklik ve ihtiyaç varsa, bunun karşılanması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bunların tamamı, engelli vatandaşlarımızın da toplumumuzun önemli ve değerli birer ferdi olduğunu ortaya koymak ve bu konuda üzerimize düşenleri eksiksiz yerine getirme için yapılıyor. Bunun için hep beraber çalışıyoruz. Engelliler için dün hayal bile edilemeyen desteklerin imkanların sağlandığını görebiliyoruz. Bugüne kadar yapılanlar, yapılacak olanların teminatıdır. Biz her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket edersek, zorlukları aşarız. Millet olarak her türlü zorluğu aşan bir toplumuz. Bu nedenle şartlar ne olursa olsun birbirimize karşı sevgi ve saygıyla kucaklaşmayı tavsiye ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyorum.''

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın da katıldığı törende, 3 Kasım'ın Dünya Engelliler Günü nedeniyle törene davet edilen engelli çocuklara çeşitli hediyeler verildi, yemek ikramında bulunuldu ve semah gösterisi yapıldı.

-Biz Biriz Projesi-

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü ''Biz Biriz Projesi''nin, kente göç etmiş, şehir yaşamına uyum sağlayamamış, kenar mahallelerdeki okullarda okuyan ilk ve ortaöğretim öğrencisi olan 12-16 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin sosyokültürel hayata adapte olmalarını sağlamak amacıyla başlatıldığı bildirildi.

Muhabir: Adana

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA