Tokat’ta Cami Temel Atma Töreni

Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Dökmetepe Köyü Camii temeli törenle atıldı.

Tokat’ta Cami Temel Atma Töreni
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen, 23. dönem CHP Milletvekili Orhan Ziya Diren, CHP İl Başkanı Duran Kum ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma törenin açılış konuşmasını köy muhtarı Adil Meral yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Kadiroğlu, caminin devlet vatandaş işbirliği ile yapılacağını kaydetti.

AK Parti'li Aslan ise eski jandarma karakolunun taşınması ile boşalan yere köy halkının isteği ile cami yapılmasına karar verilmiş olduğunu söyledi

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz’ın Tokat Valiliği yaptığı dönemde arazinin tahsisi konusunda önemli desteklerini olduğunu belirten Aslan, caminin destek ve yardımlarla kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.

İl Müftüsü Abdurrahman Koçak da dünyanın hiçbir yerinde başlanmış ama yarım kalmış caminin olmadığına dikkat çekerek, “Belki bir iki yıl gecikebilir ama mutlaka tamamlanmıştır. Ben ayını şekilde bu camimizin tamamlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dualarla caminin temeli atıldı .
Kaynak: İHA